Nou espai d’estada, jocs biosaludables i espai de joc infantil a la rambla Badal a Sants-Montjuïc : Servei de Premsa

Nou espai d’estada, jocs biosaludables i espai de joc infantil a la rambla Badal a Sants-Montjuïc

24/12/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

Han començat les obres de millora del parterre situat al capdamunt de la rambla Badal del barri de la Bordeta, davant l’Escola Cavall Bernat a tocar dels  jardins de la Rambla de Sants.

 

 

Amb l’arranjament es guanyarà un nou espai d’estada, amb jocs biosaludables per a gent gran, i una àrea tancada de jocs infantils just al davant de l’Escola Cavall Bernat, que hi podran accedir fàcilment a través d’una rampa o unes escales. Les obres, que estan ja en marxa, quedaran enllestides a principis d’any.

L’actuació consisteix a reurbanitzar l’espai per convertir-lo en un gran parterre amb dos espais diferenciats:

Se situa una àrea de jocs infantils, amb una estructura de joc, una graderia de travesses, jocs més petits i cadires de llistons de fusta a la franja més propera a la barana i a l’Escola Cavall Bernat, delimitada per l’altra banda amb una tanca de fusta amb una porta.

Davant de tanca de fusta queda situada la zona d’ús per part de la gent gran, amb jocs biosaludables, una font, cadires i arbrat nou, que es plantarà quan sigui l’època i les condicions meteorològiques ho permetin.

També es faran arranjaments a la zona de pas que puja cap als jardins de la Rambla de Sants, on es posarà una paperera s’hi reposaran els senyals i els panells malmesos fins al pas soterrat cap a Sants-Badal. Davant d’aquesta barana hi haurà plantes arbustives i a l’estructura que cobreix les vies del tren s’instal·larà una estructura metàl·lica perquè hi creixi una enfiladissa.

L’arranjament d’aquest espai era una demanda feta per les famílies i l’Escola Cavall Bernat, i també per diverses veïnes del barri que l’any 2020 el van plantejar com a proposta als Pressupostos Participatius. Tot i que el projecte no va ser un dels escollits en aquell procés, s’ha anat reformulant des de llavors amb la participació de tots aquests actors implicats i ara es farà realitat abans que acabi l’any.





Paraules clau

rambla Badal/ Sants-Montjuic/