Publicat l’Anuari Estadístic de la Ciutat de Barcelona 2022 : Servei de Premsa

Publicat l’Anuari Estadístic de la Ciutat de Barcelona 2022

26/12/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona acaba de publicar l’Anuari Estadístic de la Ciutat de Barcelona 2022 que hem elaborat des del Departament d’Estadística i Difusió de Dades de l’Oficina Municipal de Dades (OMD).

L’exemplar del 2022 s’afegeix a una llarga sèrie iniciada el 1902, i com en edicions anteriors, té per objectiu contribuir al coneixement de la realitat territorial, demogràfica, social, cultural i econòmica de la ciutat.

Tot i que el nucli de l’Anuari continuen sent les 417 taules estadístiques distribuïdes en vint capítols, la informació es contextualitza amb un breu text descriptiu introductori i una succinta visió gràfica que tanca cada capítol. Això facilita una triple lectura: descriptiva, estadística i gràfica, que, a més, està disponible en format sintètic en castellà i anglès.

Aquest exemplar centra la seva mirada majoritàriament sobre l’any i les dades del 2022.Pel que fa al contingut general de les dades, la visió de conjunt mostra una ciutat que s’ha recuperat de l’impacte de la pandèmia, impacte que va topar sobre la salut de les persones, sobre els serveis sanitaris i assistencials, sobre l’activitat econòmica, sobre el mercat de treball, sobre els transports, sobre els pressupostos de l’administració, sobre la pràctica esportiva, etc.

L’informe ofereix una perspectiva numèrica d’aquesta recuperació: a nivell econòmic amb les taxes d’ocupació o amb l’assistència a fires i congressos, a nivell de mobilitat amb els sistemes de transports tant de passatgers com de mercaderia, a nivell cultural amb la concurrència a esdeveniments culturals, amb la pràctica esportiva, amb el consum, etc. En síntesi, l’Anuari Estadístic de la ciutat de Barcelona 2022 reflecteix una clara tendència de recuperació del dinamisme previ a la pandèmia de la ciutat.

 

Trobareu l’Anuari en versió PDF aquí





Paraules clau

Anuari Estadístic de la Ciutat de Barcelona 2022/