Torna el Festival de la Infància amb més de 60 activitats lúdiques : Servei de Premsa

Torna el Festival de la Infància amb més de 60 activitats lúdiques

27/12/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Avui ha obert portes la 61a edició del Festival de la Infància, l’espai d’entreteniment infantil més veterà de Catalunya i un clàssic de les vacances de Nadal. Organitzat per Fira de Barcelona amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i produït per Evident Events, ofereix 60 activitats lúdiques, esportives i culturals per a nens i nenes fins a 12 anys.

 

 

 

 

 

 

El Festival de la Infància omple, des d’avui dia 27 al 31 de desembre, la plaça de l’Univers i el Palau 2 del recinte de Montjuïc amb activitats que,  a més de divertir, fomenten hàbits de vida saludable i valors com ara la solidaritat, el civisme, la creativitat o el respecte a la diversitat i al medi ambient.

Aquest matí, l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni ha visitat el saló acompannyat de la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Cultura, Educació i Cicles de Vida, Maria Eugènia Gay, i la regidora de Promoció Econòmica, Raquel Gil.

El comissionat de Polítiques d’Infància, Adolescència, Joventut i LGTBI, Javier Rodríguez, celebra que “el tradicional festival de la infància es consolidi com una oferta de servei públic al programa de Nadal de la nostra ciutat. Els nens i nenes podran aprendre mentre juguen, i alhora garantim que cap infant es queda sense la possibilitat de gaudir-lo.”

Com a novetat, enguany s’estrena l’espai Mini, una àrea de més de 2.600 m² amb jocs i activitats educatives adaptades per a nadons i infants de fins a 4 anys. Inclou “El jardí dels petits”, una ludoteca de racons i aprenentatge amb joc heurístic i simbòlic, piscina de boles, proves de memòria, i espais de psicomotricitat.

La resta del recinte acull  propostes dissenyades per al públic infantil de 4 a 12 anys, entre les quals hi haurà molt d’esport i activitat física, circuits d’aventura, tallers de cuina, pista sintètica de gel, manualitats, jocs de construcció, pintura, videojocs, experiències de realitat virtual, espectacles de màgia, concerts o inflables gegants. Per fer-ho possible, hi col·laboren més d’una vintena de marques i entitats.

L’Ajuntament hi participa amb un estand on la Guàrdia Urbana i Bombers expliquen la seva feina; també mostren, a la plaça Univers, els seus vehicles als infants. A més, Mercats de Barcelona promou l’alimentació sostenible a través diversos tallers per conèixer els secrets de la fruita, la verdura i les hortalisses.

Al Festival de la Infància s’hi pot accedir en dos torns a escollir: de matí (de 10 a 15 hores) o de tarda (de 17 a 21 hores) per regular l’afluència de públic. El preu de l’entrada individual és de 8 euros, mentre que el pack familiar (dos adults i dos infants) costa 28 euros. Hi ha abonaments per a cada dia en torns de matí i tarda, així com descomptes per compra. En aquest sentit, Fira de Barcelona ha facilitat a l’Ajuntament de Barcelona 2.000 entrades socials que s’han repartit, a través de serveis socials i entitats, a infants de famílies vulnerables.





Paraules clau

Festival de la Infància/