[INCLOU DECLARACIONS] El barri de Sant Martí de Provençals estrena la nova Escola Bressol Municipal Pere Calafell : Servei de Premsa

[INCLOU DECLARACIONS] El barri de Sant Martí de Provençals estrena la nova Escola Bressol Municipal Pere Calafell

06/01/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

La nova Escola Bressol Municipal Pere Calafell, situada al carrer Andrade 184, obrirà portes el proper 8 de gener. Al nou edifici de Sant Martí de Provençals s’hi traslladarà la bressol municipal Esquitx, que fins ara estava ocupant una part de les instal·lacions del centre cívic Sant Martí, i que ara s’alliberaran i quedaran disponibles per al centre cívic. La nova bressol té un total de 104 infants, és a dir, 7 grups: un grup de 8 infants de 4 a 12 mesos, tres grups de 13 infants d’1 a 2 anys, i tres grups de 19 infants 2 a 3 anys.

L’EBM Pere Calafell s’ubica de fet en un edifici totalment rehabilitat per a aquesta nova activitat. L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal d’Educació (IMEB) va iniciar les obres de transformació d’aquest edifici -que antigament ja havia tingut usos docents- la primavera de 2022. Les obres realitzades de moment només han afectat una part de l’edifici, ja que hi ha tota una altra part a on es preveu desenvolupar un projecte d’escola de música.

Amb la transformació de la part de l’edifici destinada a escola bressol, s’ha construït un centre amb una superfície disponible de 1.341,34 m², distribuïts entre la planta baixa (848,42 m²) i la planta primera de l’edifici (492,92 m²).

A la planta baixa es troben ubicats els espais d’administració i serveis (un despatx de direcció, una sala per a les educadores, la cuina, el menjador, un vestidor, entre altres), l’espai familiar de criança municipal, i també se situen tres de les estances de l’escola bressol, d’una superfície aproximada de 60 m² cadascuna, així com una sala d’usos múltiples de 100 m².

Des de la planta baixa s’accedeix directament al pati, que té una superfície de 590 m², i que disposa d’un magatzem i d’un lavabo exterior.

Pel que fa a la planta primera, s’hi ubiquen quatre estances més, amb una superfície aproximada cadascuna d’elles de 50 m², i també una altra sala d’usos múltiples en aquest cas de 60 m².

Les estances de la planta primera també disposen d’un accés directe a una terrassa, de 56 m² de superfície, i des d’aquesta terrassa es pot accedir directament també al pati de la planta baixa a través d’una escala exterior.

La majoria dels paviments de l’equipament són vinílics heterogenis compactes als espais dels infants, i de gres porcellànic antilliscant a les zones humides.

Les zones de canvi de les aules estan tancades amb una estructura de fusta de pi massís amb els cantells arrodonits i panells de fusta de bedoll fenòlic amb vidres fixos o corredors per permetre la visibilitat.

L’Ajuntament de Barcelona ha invertit en aquest projecte  4.173.666 €.

A les instal·lacions de Pere Calafell també està previst obrir el proper curs un espai familiar de criança municipal (EFCM) amb 66 places disponibles.

La xarxa d’escoles bressol municipals de Barcelona s’ha ampliat aquest curs fins als 105 centres, dels quals 17 es troben al districte de Sant Martí.  Aquestes 105 escoles bressol tenen una oferta de 626 grups, amb 8.891 infants d’entre 0 i 3 anys matriculats. A Barcelona, per tant, 1 de cada 4 infants de 0-3 anys està escolaritzat en una escola bressol municipal.

 

Declaracions de Joan Ramon Riera

Vídeo | Àudio





Paraules clau

Escola Bressol Municipal Pere Calafell/