L’Ajuntament impulsa una actuació a la plaça Castella que millorarà i ampliarà l’espai de joc davant l’escola : Servei de Premsa

L’Ajuntament impulsa una actuació a la plaça Castella que millorarà i ampliarà l’espai de joc davant l’escola

07/01/2024Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona iniciarà després de les festes nadalenques una intervenció a la plaça Castella, que permetrà ampliar i millorar l’espai de joc davant de l’Escola Castella. I alhora permetrà resoldre alguns problemes d’usos incívics que es produeixen en alguns punts d’aquest entorn.

La intervenció consisteix principalment en adossar un moble de fusta amb forma de grada i amb plataformes en diferents nivells al perímetre d’una de les jardineres de la plaça, en concret la que té forma circular i està situada més a prop de la façana de l’escola. Aquesta actuació, que permetrà unir el paviment de la plaça amb el pla elevat del parterre, no afectarà en cap cas la jardinera, ni comportarà cap moviment de terres. Però aquesta estructura esdevindrà la plataforma d’accés fàcil a la superfície tova d’aquesta jardinera, que d’aquesta manera passarà a incorporar-se a la plaça com un element lúdic per a la mainada.

 

 

L’entorn afectat per aquest projecte, un espai rectagular d’una superfície de 1.028 m² proper a l’Escola Castella, s’utilitza habitualment com a pati de l’escola. La instal·lació d’aquesta grada a l’entorn de la jardinera permetrà que l’alumnat hi pugui jugar a dins en les hores de pati. Amb la intervenció s’instal·laran també uns suports que permetran delimitar amb tres cordes l’espai. Aquests elements facilitaran per tant el tancament provisional durant les hores d’esbarjo, que es podrà retirar en acabar l’activitat de pati.

L’actuació a la plaça Castella es completarà amb una renovació del paviment situat dins del rectangle a on es preveu actuar. Es col·locarà un nou paviment d’aglomerat asfàltic. I finalment també es modificarà la ubicació d’una font per beure, actualment situada al davant de la façana de la parròquia de Sant Pere Nolasc. Aquesta font es desplaçarà a un punt més central i més obert enmig de la plaça.

Està previst iniciar aquesta actuació durant la primera quinzena de gener, i es calcula que els treballs tindran una durada de tres mesos, aproximadament. El pressupost de la intevenció es de prop de 175.000 €.

 

Paraules clau

plaça Castella/