Barcelona dona suport a la Marató de Donants de Sang : Servei de Premsa

Barcelona dona suport a la Marató de Donants de Sang

09/01/2024



Temps estimat de lectura: 4 minuts

Barcelona torna a participar un any més a la Marató de Donants de Sang de Catalunya, la campanya de donació més gran de l’any. L’Ajuntament de Barcelona ha acollit aquest dimarts la presentació de l’edició d’enguany, amb la presència dels alcaldes de les quatre capitals catalanes. La Marató començarà el proper dijous 11 de gener i s’allargarà fins al dia 19 amb punts habilitats per donar sang i plasma als principals hospitals catalans, a les campanyes especials en espais monumentals com el Centre de Cultura d’El Born o l’hotel monumental Avenida Palace, i a les més de 72 campanyes mòbils repartides arreu del territori.

 

 

 

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha agraït la feina del Banc de Sang i Teixits i ha volgut fer una crida a la ciutadania per sumar-s’hi a la Marató: “aquest petit gest està carregat de grans valors com la solidaritat, generositat i cura pels altres. Hem d’aconseguir fidelitzar un grup de donants i que aquests facin créixer aquesta gran família solidària”. “Som una ciutat amb llarga tradició en salut solidària i comunitària i, per tant, volem fer aquest esforç solidari i compartit i fer també nostre l’objectiu de la Marató”. Per últim, ha posat en valor el paper de Barcelona com a ciutat pionera en la donació de sang: “en el 1936 es va crear el primer servei de transfusió del món i l’any 1963 la primera associació de donats de sang de Catalunya”.

L’objectiu de la Marató és aconseguir remuntar les donacions i restablir les reserves de sang que s’han vist afectades per les festivitats de Nadal. El Banc de Sang i Teixits calcula que aquest 2024 més de 70.000 persones necessitaran una donació de sang als hospitals de Catalunya i confia que a la Marató de Donants de Sang hi participin més de 10.000 persones. L’any 2023, a Catalunya es van fer un total de 247.677 donacions de sang, 170.122 d’elles a Barcelona, i enguany es vol arribar a les 260.000.

Sota el lema  “Fer-ho entre tots és molt nostre”, la Marató d’enguany posa el punt de mira al gest de donar com un acte d’altruisme ‘col·lectiu’ que uneix donants i receptors en un mateix objectiu. Per això, es fa una crida a venir a donar i implicar-hi la família, els amics, els companys de feina, els equips esportius, o els veïns i veïnes.

Enguany, la Marató impulsa una iniciativa pionera que és la construcció del primer Pilar Casteller Digital que es faci a Catalunya. A Barcelona se situarà a la plaça de Catalunya i sumarà les donacions finals de la Marató. Serà un monument virtual que es podrà escanejar amb el mòbil, i dinàmic, ja que s’anirà omplint de color vermell amb cada donació que es faci fins al 14 de juny, coincidint amb el Dia Mundial del Donant de sang. Aquest projecte vol ser el símbol de l’esforç col·lectiu de la donació de sang, i la cohesió i la connexió que aquest gest suposa entre donants i receptors.

 

Suma’t a la Marató de Donants de Sang a Barcelona

A Barcelona hi ha tres punts fixos de donació de sang ubicats a l’Hospital Clínic, l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i l’Hospital Vall d’Hebron. A més, cada dia s’ubiquen diferents punts provisionals o unitats mòbils a diferents indrets de la ciutat.

La Marató donarà el tret de sortida a l’hotel Avenida Palace, el dijous 11 a les 10 hores. A més, el dissabte 13, el  Centre de Cultural d’El Born acollirà també una col·lecta de sang especial, amenitzada per diferents entitats culturals amb batucada i bingo musical, entre d’altres.

Els punts habilitats a Barcelona durant la setmana de la Marató seran els següents:

 

Dijous 11

Divendres 12

Dissabte 13

Diumenge 14

Dimecres 17

Dijous 18





Paraules clau

Marató de Donants de Sang/