Minut de silenci en condemna del feminicidi d’una dona per violència masclista : Servei de Premsa

Minut de silenci en condemna del feminicidi d’una dona per violència masclista

09/01/2024



Temps estimat de lectura: 1 minut

Aquest migdia, a la plaça Sant Jaume, diversos membres de la Corporació Municipal han participat en el minut de silenci en condemna i rebuig del feminicidi comès el passat 29 de desembre i confirmat ahir, d’una dona veïna del districte de Sant Martí. Alhora, s’ha condemnat el presumpte assassinat a mans del seu pare d’una nena i un nen al districte d’Horta-Guinardó, ahir al vespre que es troba sota investigació.

 

 

Davant els casos de feminicidi, l’alcalde Barcelona, Jaume Collboni, ha volgut subratllar que cal fer “una crida al conjunt de la societat perquè s’estigui molt atent a comportaments que puguin comportar signes de violència masclista sobre els quals les institucions podríem actuar de manera més preventiva”. En referència a les múltiples expressions de la violència masclista “no podem normalitzar el que no pot ser normal a la nostra societat”, ha remarcat l’alcalde.

 

 

Prèviament, ha tingut lloc una reunió de coordinació institucional. Per part de l’Ajuntament hi ha assistit l’alcalde Barcelona, Jaume Collboni, la Segona tinenta d’alcaldia, Maria Eugènia Gay, la regidora de Feminismes, Raquel Gil i la directora de Serveis d’Atenció a la Infància i SARA, Elena Boira. Per part de la Conselleria d’Igualtat i Feminismes, hi eren la consellera, Tània Verge, la secretària de Feminismes, Montse Pineda i la directora general per a l’erradicació de les violències masclistes, Laia Rosich.





Paraules clau

feminicidi/ violència masclista/