Un participant del programa Idees Madures guanya el premi a la millor idea empresarial de la revista ‘Emprendedores’ : Servei de Premsa

Un participant del programa Idees Madures guanya el premi a la millor idea empresarial de la revista ‘Emprendedores’

09/01/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El projecte Novapedra, que és un dels 35 que Barcelona Activa ha acompanyat durant 2023 mitjançant el programa d’emprenedoria Idees Madures, ha guanyat el premi a la millor idea empresarial de la revista Emprendedores. El guardó reconeix la sostenibilitat de la iniciativa i remarca, específicament, la solidesa del seu pla de negoci.

El projecte Novapedra, impulsat per Emiliano Altamirano, es basa en un concepte revolucionari que reinterpreta la ceràmica tradicional a través de l’aprofitament dels residus orgànics i que crea articles artesanals bonics, sostenibles i que fan bona olor.

Altamirano es va inspirar una nit que va baixar les escombraries, durant la pandèmia, per idear el seu nou projecte. Amb la intenció de reutilitzar alguns residus, va experimentar amb productes per aconseguir una pasta feta de residus que va anar perfeccionant fins a poder elaborar el producte que avui ja està patentat: una pedra feta amb residus orgànics, que aconsegueix la consistència de la ceràmica convencional i elimina emissions de CO2.

“Ha estat enriquidor guanyar un premi que ens obre portes a noves col·laboracions també amb les altres marques reconegudes. El nostre pas pel programa Idees Madures va significar un veritable kick off per posar en marxa el que ara és Novapedra, amb molt aprenentatge d’una manera intensa. Tot això ens permet molta connexió amb l’ecosistema i visibilitat exterior”, valora l’emprenedor Altamirano.

El programa Idees Madures de Barcelona Activa acull projectes impulsats per persones de més de 40 anys que es reinventen professionalment creant el seu propi projecte o negoci. Gran part d’aquestes noves persones emprenedores havien treballat abans per compte aliè i, després d’un període de generar noves idees, han aconseguit desenvolupar noves activitats empresarials.

 

2024: més idees sènior

Idees Madures ja ha acompanyat 41 edicions de projectes de persones que es reciclen i comencen un nou camí emprenedor. En els últims 15 anys, s’han impulsat prop d’un miler d’idees.

Barcelona Activa acompanya les persones sènior amb coaching, assessoraments i seguiment dels nous projectes. Aquest 2024 s’obriran dues noves edicions del programa per acollir  un màxim de 40 participants més.





Paraules clau

emprenedoria/ Idees Madures/