Jaume Collboni assisteix a la Cloenda dels actes de commemoració dels 75 anys de l’Hospital del Mar Research Institute : Servei de Premsa

Jaume Collboni assisteix a la Cloenda dels actes de commemoració dels 75 anys de l’Hospital del Mar Research Institute

16/01/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dimecres 17 de gener a les 13:00 hores, a l’Auditori del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB), l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, assisteix a la Cloenda dels actes de commemoració dels 75 anys de l’Hospital del Mar Research Institute. L’acompanyaran el tinent d’alcaldia d’Economia, Hisenda, Promoció Econòmica i Turisme, Jordi Valls i la regidora de Salut, Persones amb Discapacitat i Estratègia contra la Soledat, Marta Villanueva.

L’acte també comptarà, entre d’altres autoritats, amb la participació del president de la Generalitat, Pere Aragonès i del secretari d’Estat de Ciència, Innovació i Universitats, Juan Cruz Cigudosa. També del president del Consorci Parc de Salut Mar, Joan Puigdollers, de la gerent de l’Hospital del Mar, Olga Pané, i del director de l’Hospital del Mar Research Institute, Joaquín Arribas, així com del comissari del programa commemoratiu del 75 aniversari i autor del llibre sobre els 75 anys de recerca, l’historiador i museòleg, Daniel Venteo.

El centre, inaugurat el 5 de juny de 1948, pel Premi Nobel de Medicina, Sir Alexander Fleming, és el primer equipament públic dedicat a la investigació biomèdica posat en marxa a l’Estat. El centre va ser el primer equipament de recerca públic de l’Estat i és el més antic encara en actiu. Hi treballen més de 700 professionals, que hi porten a terme una recerca d’avantguarda, amb l’objectiu de generar nou coneixement que es tradueixi en millores sanitàries per a la societat. El centre està estretament vinculat a l’Hospital del Mar, una relació que vol facilitar que el treball de les i els investigadors es pugui traslladar als pacients tractats al centre sanitari.

 

INFORMACIÓ IMPORTANT PER A MITJANS:

Punt de trobada, vestíbul del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona, C/ del Doctor Aiguader 88 (https://maps.app.goo.gl/D9APtZzn7bh9E6BK7). Aquells mitjans que estiguin interessats a assistir-hi han de confirmar l’assistència al següent contacte.
Servei de Comunicació Hospital del Mar Research Institute/Hospital del Mar: Marta Calsina 933160680 mcalsina@researchmar.net, David Collantes 600402785 dcollantes@hospitaldelmar.cat





Paraules clau

Hospital del Mar Research Institute/