La campanya ln-forma’t ofereix més de 50 activitats gratuïtes per orientar als i les joves en el seu futur acadèmic i professional : Servei de Premsa

La campanya ln-forma’t ofereix més de 50 activitats gratuïtes per orientar als i les joves en el seu futur acadèmic i professional

22/01/2024



Temps estimat de lectura: 4 minuts

 

La campanya In-forma’t celebra enguany la seva 16a edició amb una cinquantena d’activitats gratuïtes destinades a descobrir les opcions formatives que existeixen i per orientar als i les joves sobre els itineraris acadèmics i professionals que millor s’adapten als seus perfils i interessos. La campanya, que estrena nova imatge gràfica, s’inicia avui, 22 de gener, i s’allarga fins al 7 de març.

El comissionat de Polítiques d’Infància, Adolescència, Joventut i LGTBI, Javier Rodríguez, celebra una nova edició de la campanya que dona resposta a una de les prioritats de l’Ajuntament de Barcelona “acompanyar els adolescents i joves en les transicions educatives, moments d’incertesa i presa de decisions que requereixen informació de la no tothom disposa.”

Les activitats de la campanya s’organitzen en 4 blocs per donar resposta a les necessitats i la situació de cada jove: Qui sóc i què m’agrada?, Quins camins puc escollir?, Quina oferta hi ha? i És com m’ho imagino? Totes aquestes activitats són obertes i gratuïtes, requereixen d’inscripció prèvia i es poden consultar al web barcelona.cat/informat. Tot i que estan destinades majoritàriament als joves, l’In-forma’t també inclou sessions per a grups de centres educatius o entitats juvenils, tallers per a famílies amb fills/es adolescents  i xerrades enfocades a professionals que treballen amb joves.

Com a novetat, en aquesta edició es duran a terme noves activitats com una exposició sobre autoconeixement i recursos formatius, xerrades sobre oficis artesans i sobre estudis artístics, la fira d’entitats “Cursa’t” que ofereix formacions no reglades, activitats d’acompanyament emocional en el procés de presa de decisions acadèmiques, i sessions sobre el sistema educatiu català adreçades als estudiants de parla àrab, urdú i xinesa.

 

El primer eix, Qui sóc i què m’agrada?, respon als interessos, motivacions i aptituds dels aspirants a través de  tallers dinamitzats i una exposició, per així definir el perfil acadèmic i professional i prendre decisions amb major seguretat i acompanyament emocional.

Al bloc ‘Quins camins puc escollir?’ s’aprofundeix en els itineraris acadèmics que els i les joves tenen a l’abast i com accedir a cada opció per assolir l’objectiu acadèmic. En aquesta edició es tornen a programar sessions informatives per resoldre els dubtes de les famílies en relació amb el sistema educatiu, alguna d’elles en àrab, urdú i traducció del xinés. També xerrades sobre itineraris acadèmics per a professionals que treballen amb joves.

En relació amb ‘Quina oferta hi ha?’, docents de diferents centres d’ensenyament donen a conèixer els diferents estudis que es poden triar.  A més, s’explicaran en detall opcions formatives per a joves amb necessitats específiques de suport educatiu, i per a joves amb passaport.

Per últim, en l’eix ‘És com m’ho imagino?’, es faran trobades amb estudiants i professionals on els joves podran parlar amb estudiants que cursen allò que ells i elles es plantegen triar, així com visites a empreses i entitats per resoldre dubtes.

La campanya In-forma’t s’organitza des de Joves de Barcelona, a través del Centre d’Assessorament Acadèmic, amb la col·laboració del Consorci d’Educació de Barcelona, la Fundació BCN Formació Professional, el Convent de Barcelona Activa, el Servei per a Adolescents i Famílies (SAIF) i universitats i centres educatius de Barcelona.

 

Guia d’estudis postobligatoris actualitzada

Enguany s’ha tornat a editar la ‘Guia d’Estudis Postobligatoris’ actualitzada per aquest curs, la qual ofereix una visió àmplia sobre els diferents itineraris acadèmics existents i les seves connexions. Aquesta guia està elaborada per Joves de Barcelona, amb la col·laboració del Consorci d’Educació de Barcelona. La guia es lliura com a material de suport durant els tallers de l’In-forma’t i en format digital aquí.

A més, durant tot l’any, Joves de Barcelona ofereix atenció acadèmica i professional de manera personalitzada, gratuïta i confidencial. Assessoria acadèmica, suports a tràmits acadèmics, programes de mentoria i d’acompanyament són algunes de les activitats que s’hi ofereixen.

 

L’In-forma’t es consolida com a campanya d’orientació acadèmica

Durant la campanya In-forma’t de l’any passat, es van fer gairebé 8.000 usos totals, es van atendre 4.406 consultes acadèmiques, i es van portar a terme un total de 316 activitats. A més, es van realitzar 426 assessories acadèmiques individualitzades i es van atendre 883 consultes als centres educatius.  

 

Programa In-forma’t 2024





Paraules clau

formació/ joves/ ln-forma’t/ ocupació/ orientació/ professió/