Es reforça el servei de neteja de contenidors i voltants : Servei de Premsa

Es reforça el servei de neteja de contenidors i voltants

25/01/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Barcelona, en el marc del Pla Endreça, ha consolidat el servei de neteja de la zona de sota dels contenidors de la ciutat. Es tracta d’un servei que es realitza amb un vehicle especialitzat, que inclou l’ús d’aigua freàtica, que permet aixecar el contenidor i fer la neteja amb aigua a pressió a tota la zona on poden quedar restes de residus. El mateix vehicle i equip també s’encarrega de netejar l’exterior de cada contenidor especialment la zona de les boques i de les manetes, que són les zones més susceptibles a embrutar-se, i l’eliminació de pintades.

 

 

Pel que fa a les freqüències del servei, la zona de sota dels contenidors es netejarà de mitjana una dotzena de vegades l’any, tot i que en alguns àmbits concrets s’augmentarà la freqüència si és necessari fins arribar a les 24 actuacions anuals.

En total 18 vehicles de la flota de neteja són els que s’encarreguen de realitzar aquestes actuacions que permeten augmentar la qualitat de la neteja i, per tant, la de l’espai públic. La zona de sota del contenidor s’embruta principalment per l’abandonament de bosses i residus al voltant dels contenidors. Sobretot pels residus que queden recolzats al contenidor que, en el moment que el camió de recollida l’aixeca i el retorna, queden atrapats a sota. Per aquest motiu es recorda a la ciutadania que cal posar els residus sempre dins del contenidor corresponent en l’horari indicat en el cas de l’orgànica i el rebuig.

A banda de les freqüències ordinàries, també s’ha previst un servei d’urgència de retirada de residus atrapats sota els contenidors que poden afectar l’estabilitat i l’ús. Quan es detecta un residu d’aquest tipus s’actua de forma immediata quan es rep l’avís.

 

Neteja de l’interior dels contenidors

Aquest servei de neteja a sota els contenidors i l’exterior se suma i complementa el de rentat de l’interior, que es realitza amb un altre vehicle específic per a aquesta actuació i es fa de forma coordinada amb el servei de recollida de residus per assegurar que el contenidor està buit. Per realitzar aquesta neteja el contenidor es diposita a la caixa del camió i es fa la neteja completa amb aigua a pressió i sabó.

Els contenidors de les fraccions de rebuig i orgànica es netegen durant el torn de nit, un cop a la setmana durant la temporada d’estiu i cada 15 dies a l’hivern. Els contenidors de fracció vidre i plàstics i metalls es netegen en horari diürn un cop al mes en temporada alta i un cop al trimestre en temporada baixa i els de la fracció paper, dos cops l’any.





Paraules clau

Pla Endreça/