L’Ajuntament de Barcelona, finalista en el prestigiós premi internacional de compres públiques innovadores, Procura+ Awards : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona, finalista en el prestigiós premi internacional de compres públiques innovadores, Procura+ Awards

25/01/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona és finalista en el prestigiós premi internacional de compres públiques innovadores, Procura+ Awards. Aquests guardons estan promoguts per LCLEI Local Governments for Sustainability, una xarxa que dona suport als governs locals en la implementació del Pacte Verd Europeu, que és l’estratègia global de la Unió Europea per a la neutralitat climàtica.

Barcelona és finalista en la categoria ‘Iniciativa de contractació de l’any’. S’ha destacat especialment l’itinerari formatiu en contractació pública que Barcelona Activa ofereix des de l’any 2021 a les empreses d’economia social. En aquestes sessions, s’aborden temes com la introducció en contractació pública, aspectes econòmics, tràmits administratius, clàusules socials, la solvència tècnica i econòmica, elaboració de projectes i propostes tècniques, i una formació més avançada en temes econòmics.

El consistori barceloní ha creat una estratègia pròpia de contractació pública responsable que ha estat reconeguda internacionalment per la seva vessant creativa en nova política i accions orientades a la contractació estratègica, sostenible, circular i innovadora.

 

9,5M€ per a contractes ‘reservats’ a empreses d’inserció

Mitjançant l’agència de promoció econòmica i local de la ciutat, es fa un assessorament als departaments de contractació que vulguin incorporar clàusules socials com ara la Reserva Social, la contractació de persones en situació d’atur amb especials dificultats d’inserció laboral o d’exclusió social, i la subcontractació amb empreses de l’economia social. A més s’acompanya les empreses adjudicatàries i es dona suport amb un directori web d’empreses d’economia social.

Pel que fa a la Reserva Social, l’Ajuntament de Barcelona fixa anualment un objectiu de contractació amb empreses d’inserció i centres especials de treball d’iniciativa social. L’any 2023, l’objectiu va ser de 9,5 milions d’euros.

 

Lituània i Lisboa, els altres dos finalistes

Els altres dos finalistes a la mateixa categoria dels Procura+ Awards d’enguany, són l’Ajuntament de Lisboa per un sistema de gestió de compra sostenible a la capital portuguesa; i l’Oficina de Compra Pública de Lituània per la reforma per a la compra pública verda a Lituània. Les altres dues categories del premi, centrat en la compra sostenible i innovadora, tenen com a finalistes Noruega, Regne Unit, Països Baixos, Bèlgica i Suècia per diferents propostes urbanístiques socials i sostenibles.

La designació dels guanyadors tindrà lloc a la ciutat de Lisboa en el marc de la conferència anual de la xarxa organitzadora, els dies 13 i 14 de març de 2024, durant la cerimònia de lliurament de premis. Més informació: https://procuraplus.org/awards/





Paraules clau

Procura+ Awards/