Es constitueix el grup motor del Pacte de Ciutat pels Drets Humans : Servei de Premsa

Es constitueix el grup motor del Pacte de Ciutat pels Drets Humans

29/01/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Aquest migdia ha tingut lloc, al Saló de Cròniques de l’Ajuntament de Barcelona, l’acte de constitució del grup motor del Pacte de Ciutat pels Drets Humans. La trobada d’avui dona continuïtat al procés engegat el passat 28 de novembre, quan es va presentar oficialment el projecte del Pacte de ciutat per a la salvaguarda dels drets humans a la ciutat aprofitant l’efemèride del 75è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans, amb l’objectiu d’arribar a nous acords entre tots els sectors de Barcelona i afrontar els grans reptes de la ciutat posant l’accent en la justícia social i la garantia democràtica. L’acte va comptar amb la participació d’una seixantena d’entitats i una vintena de consolats.

 

 

 

Un cop presentat el projecte del Pacte, ara es posa en marxa la següent fase, amb la constitució d’un grup motor que tindrà com a funcions principals l’assessorament en la definició del projecte, la col·laboració en l’organització i la difusió de les activitats i dels resultats que assoleixi el Pacte.

El grup motor està composat per les següents institucions i entitats:

Apropa Cultura, Banc d’Espanya, Barcelona Global, Cambra de Comerç, CCOO Catalunya, Cos consular de Barcelona, Fiscalia Provincial de Barcelona, Foment del Treball, Institut de Drets Humans de Catalunya, Jutjat Degà de Barcelona, La Intercol·legial, Lafede.cat, Mossos d’Esquadra, PIMEC, Sindicatura de Greuges, Taula del Tercer Sector, Transports Metropolitans de Barcelona, UGT, Unió de Federacions Esportives de Catalunya, Universitat de Barcelona, World Peace Forum.

Per part de l’Ajuntament, hi participen les següents àrees i espais:

Departament de Drets Humans, Departament de Promoció Esportiva, Direcció de Serveis d’Extensió Cultural, Direcció de Serveis d’Immigració i Refugi, Direcció de Serveis d’Infància, Joventut i Gent Gran, Direcció de Serveis d’Innovació Democràtica, Direcció de Serveis d’Intervenció Socials IMSS, Direcció de Serveis de Feminismes i LGTBI, Direcció de Serveis de Drets Humans, Justícia Global i Cooperació Internacional, Direcció de Serveis de Prevenció, Guàrdia Urbana de Barcelona, Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, Institut Municipal d’Educació de Barcelona, Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva, Barcelona Activa, Consorci de l’Habitatge de Barcelona.

Durant els propers mesos, i a diferents nivells, el grup motor impulsarà les següents tasques:

Un cop constituït el grup motor es procedirà a crear i publicar un espai web amb l’objectiu d’informar del projecte i dels seus avenços, divulgar totes aquelles accions de participació programades i possibilitar la participació de la ciutadania i la societat civil.

Es preveu disposar del text de la nova Carta de Drets i Deures de Barcelona, així com el Pla d’acció de salvaguarda dels drets humans, al llarg d’aquest any, i iniciar les accions establertes al Pla.





Paraules clau

drets humans/ Pacte de Ciutat pels Drets Humans/