Collboni destaca el paper de Barcelona com a capital tecnològica de l’Estat en la inauguració de l’ISE : Servei de Premsa

Collboni destaca el paper de Barcelona com a capital tecnològica de l’Estat en la inauguració de l’ISE

30/01/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

La 20a edició del saló Integrated Systems Europe (ISE), que és referent en camp de l’audiovisual, ha obert avui les seves portes al recinte de Gran Via de la Fira de Barcelona, amb 1.340 expositors. L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha participat de la inauguració del  i ha visitat una quinzena d’estands repartits pels diferents pavellons del saló, entre els quals el que hi té l’Ajuntament de Barcelona, amb espai per a nou empreses punteres del sector i una àgora on fer xerrades i presentacions.

 

 

 

 

Collboni, que ha remarcat que s’està celebrant la “millor edició de la història” del saló, ha definit l’ISE com “l’expressió física de tots els avenços tecnològics en matèria audiovisual al mon” i ha considerat que l’aposta d’aquest saló per Barcelona referma el lideratge de la ciutat en aquest àmbit. En la seva intervenció a la primera edició del European & Latin American Audio Visual Summit a l’ISE, l’alcalde ha presentat Barcelona com la “capital tecnològica indiscutible” d’Espanya i també del sud d’Europa. I ha destacat que ja se situa com la segona ciutat d’Europa en atracció del sector tecnològic, que concentra el 70% de les empreses tecnològiques de l’Estat i que té en marxa projectes específics com el laboratori d’indústries creatives de Palo Alto al 22@ o el projecte de hub digital, audiovisual i del videojoc a les Tres Xemeneies de Sant Adrià de Besòs.

L’alcalde també ha posat en valor el paper “pont” de Barcelona entre Europa i l’Amèrica Llatina i ha defensat reforçar aquesta relació en l’àmbit de l’audiovisual i que Barcelona faci de pont entre les indústries creatives de l’Amèrica Llatina i les de l’Estat i el conjunt d’Europa. Collboni ha situat designació de Barcelona com a ciutat convidada a la Fira Internacional del Llibre de Guadalajara com un exemple de la voluntat de reforçar la relació entre els dos territoris. L’alcalde ha fet, també, una crida a confiar en Barcelona i en Catalunya com un lloc “de futur i segur” on fer inversions, especialment en l’àmbit tecnològic i de l’audiovisual.

L’Ajuntament de Barcelona té un estand a la fira, ubicat al Congress Square, al costat del pavelló 4, on a través del Clúster Audiovisual de Catalunya i Barcelona Activa, exposa des de primera hora del matí les tendències en noves creacions digitals i innovadores que interactuen amb la comunitat internacional. El consistori ha apostat aquest 2024 per projectar empreses i sessions que ofereixen continguts i softwares associats a l’audiovisual, altament escalables, i que posicionen la ciutat com una capital competitiva en aquesta indústria.





Paraules clau

Integrated Systems Europe (ISE)./