Servei de Premsa
19/01/2025
Barcelona dona la benvinguda al nou any xinès, l’any del dragó
03/02/2024
Temps estimat de lectura: 2 minuts
- Aquest matí s’ha celebrat a l’Arc de Triomf la benvinguda al nou any xinès amb la tradicional rua que ha començat al parc de l’Estació del Nord. Durant tot el dia s’hi han programat diversos espectacles de cultura tradicional xinesacom balls, demostracions de Kung Fu i una fira gastronòmica i cultural
La celebració de l’any nou xinès ha tornat aquest matí a recórrer els carrers de Barcelona. La festivitat més important i tradicional del calendari de la comunitat xinesa de la ciutat s’ha celebrat un any més l’acte central als entorns de l’Arc de Triomf. En el tradicional toc del gong que obre el nou any hi han assistit el tercer tinent d’alcalde i regidor de Ciutat Vella, Albert Batlle; el quart tinent d’alcalde i regidor districte de l’Eixample, Jordi Valls; i la comissionada de Relacions Ciutadanes i Diversitat Cultural i Religiosa, Sara Belbeida, que han estat acompanyats del Cònsol General en Funcions del Consolat de la República Popular de la Xina, Sr. Hu Aiming.
La celebració del nou any 4722 que, seguint l’esquema cíclic del zodíac xinès, és l’any del drac, s’ha iniciat amb la tradicional rua, que ha sortit des del parc de l’Estació del Nord i ha desfilat pels carrers de l’avinguda de Vilanova, Ribes, Nàpols, Ausiàs Marc i el passeig de Sant Joan fins a arribar a l’Arc de Triomf. Durant tot el dia, s’hi han programat tota mena d’espectacles de cultura tradicional xinesa com balls, danses tradicionals, demostracions de Kung Fu i una fira gastronòmica i cultural, on es poden tastar els plats més tradicionals de la cuina d’aquest país i fer tallers en família.
En aquesta jornada festiva hi participen un miler de persones provinents de més de 65 federacions i entitats xineses de Catalunya i, també, d’entitats i associacions catalanes amb la voluntat que sigui una mostra de la diversitat de la ciutat de Barcelona, a més d’un esdeveniment festiu i participatiu.
La celebració de l’any nou xinès se celebra des de fa ja deu anys a Barcelona i ha arrelat amb força a la ciutat, on viuen més de 20.200 persones d’origen xinès. La xinesa és de fet la quarta nacionalitat més gran resident a la ciutat de Barcelona. El dinamisme del seu teixit associatiu i el component intercultural de la celebració de l’any nou, que comparteixen nombroses entitats dels barris de la ciutat, l’ha convertit en una cita molt assenyalada en el calendari festiu barceloní.
Paraules claunou any xinès/