Els Jardins de Cèsar Martinell, a l’Eixample, es posen al dia amb millores als jocs infantils, el verd i la seguretat : Servei de Premsa

Els Jardins de Cèsar Martinell, a l’Eixample, es posen al dia amb millores als jocs infantils, el verd i la seguretat

03/02/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Els Jardins de Cèsar Martinell, l’interior d’illa situat entre els carrers de Villarroel i de Casanova i el carrer de la Diputació i la Gran Via de les Corts Catalanes, iniciaran aquest dilluns la seva esperada posada al dia amb un conjunt d’obres de millora.

.Atenent a les demandes i reivindicacions del veïnat i de la comunitat escolar del barri de l’Esquerra de l’Eixample, aquesta actuació permetrà millorar l’accessibilitat, eliminar les barreres arquitectòniques i renovar l’àrea de jocs infantil. També preveu millorar la vegetació existent i la xarxa de reg i millorar la visibilitat i la seguretat dels usuaris i usuàries d’aquest interior d’illa.

Pel que fa al verd està prevista la substitució d’arbres i arbustives en mal estat de conservació o envellida, i la recuperació dels parterres centrals vegetats, amb una clara aposta per la millora del benestar amb l’augment de la biodiversitat dins la ciutat. Les actuacions del verd i la plantació projectada, però, no es podrà realitzar per l’actual Decret de sequera i s0executarà quan s’aixequin les restriccions. També es fa una renovació integral de la xarxa de reg que serà per degoteig i s’incorporarà nou mobiliari urbà a l’espai.

Pel que fa a la millora de la visibilitat i de la seguretat de les persones usuàries, el projecte contempla l’eliminació de l’arbustiva existent entre l’àrea de jocs i el mur perimetral, augmentant la superfície pavimentada de sauló dels jocs infantils. També es preveu el tancament i pavimentació de l’espai existent entre els badalots d’escales i ascensor de l’estacionament i el mur perimetral, amb una reixa metàl·lica.

Les obres tenen una durada prevista de tres mesos i està previst que finalitzin al mes de maig. En total aquesta actuació té un pressupost de 388.000€.

Es tracta d’una nova actuació de millora que s’emmarca en el compromís i la voluntat del govern de revitalitzar els interiors d’illa existents i d’impulsar la recuperació de nous espais verds d’estada en interiors d’illes de l’Eixample.





Paraules clau

Eixample/ Jardins de Cèsar Martinell/