Barcelona celebrarà les Setmanes d’Arquitectura 2024 del 14 de maig al 28 de juny : Servei de Premsa

Barcelona celebrarà les Setmanes d’Arquitectura 2024 del 14 de maig al 28 de juny

04/02/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Barcelona celebrarà, del 14 de maig al 28 de juny, les Setmanes d’Arquitectura 2024. Es tracta d’una versió, estesa en el temps, de l’esdeveniment anual que organitza la ciutat per reforçar el vincle imprescindible entre arquitectura i ciutadania. Les Setmanes d’Arquitectura d’enguany donen continuïtat a una iniciativa que des de l’any 2017 s’ha consolidat i ara amplien la programació al llarg de set setmanes per permetre la participació de moltes més entitats i promoure per tota la ciutat la divulgació sobre l’activitat arquitectònica, el coneixement, l’experiència i el debat.

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, assegura que “Barcelona té en la seva arquitectura un patrimoni urbà d’indubtable valor i les Setmanes contribuiran a que els ciutadans i ciutadanes se’l sentin encara més seu”. “Volem que sigui al mateix temps una celebració i un espai de trobada per a tots els públics on aprendrem conjuntament, viurem i celebrarem l’arquitectura i el patrimoni de la ciutat. I continuarem caminant plegats cap a la Capitalitat Mundial de l’Arquitectura que celebrarem l’any 2026, que seguirà reforçant Barcelona com a referent mundial en aquest àmbit”, ha afegit.

Les Setmanes d’Arquitectura són una iniciativa oberta a la presència i col·laboració d’entitats dedicades a la divulgació de l’arquitectura de la ciutat, a més d’una representació de diferents disciplines socials, culturals i artístiques. Al llarg de les diferents edicions dels esdeveniments d’arquitectura organitzats des de 2017, més d’un centenar d’institucions, entitats, associacions i experts independents vinculats a l’arquitectura de la nostra ciutat -i més enllà- hi han contribuït activament, oferint una manera amena, didàctica i atractiva d’acostar a la ciutadania l’arquitectura, descobrint espais i transformacions de la ciutat.

Ara, l’Ajuntament i la Fundació Mies van der Rohe llancen una crida per convidar les entitats i col·lectius de Barcelona vinculats a l’arquitectura a sumar-se a la programació de les Setmanes d’Arquitectura organitzant activitats adreçades a tots els públics, contribuint a reflexionar i divulgar com la ciutat construïda s’ha d’adaptar als reptes d’avui dia -els Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030-, amb l’horitzó de la Capitalitat Mundial de l’Arquitectura Barcelona 2026. Les propostes es poden presentar al web  www.barcelona.cat/setmanesarquitectura.





Paraules clau

arquitectura/ Setmanes d’Arquitectura 2024/