L’edició més internacional de Llum BCN consolida els entorns de la plaça de les Glòries com epicentre de l’art digital : Servei de Premsa

L’edició més internacional de Llum BCN consolida els entorns de la plaça de les Glòries com epicentre de l’art digital

05/02/2024



Temps estimat de lectura: 5 minuts

Les més de 40 instal·lacions del Llum BCN 2024 fondran a negre a les 23.00 d’aquesta nit. Posaran així el punt final a l’edició més internacional del festival, convertit en plataforma de la cultura digital feta a Barcelona. Durant els tres dies de programació, la plaça de les Glòries ha consolidat el seu paper d’epicentre de les arts digitals, amb una mostra del dinamisme de les arts lumíniques signada per artistes consagrats i emergents, de factura autòctona i provinents d’arreu, i la complicitat dels equipaments culturals de la zona. A falta de les dades finals, en una valoració que inclou les dades registrades divendres i dissabte i una estimació de les d’avui diumenge, les instal·lacions hauran atret al voltant de  240.000 visites, en un fluxe constant de persones que enguany han pogut gaudir d’un major nombre de propostes a l’aire lliure i en espais oberts, i d’una lògica de programació en tres itineraris plantejada per afavorir la mobilitat i la desconcentració de públics.

Antoni Arola, Caroline Robert & Vincent Morisset, Jou Serra, Josep Poblet, UVA (el col·lectiu britànic United Visual Artists, amb una retrospectiva que es podrà seguir gaudint al DHub fins al 17 de març) i Parker Heyl, són alguns dels creadors destacats que han mostrat la seva obra en la 13a edició de Llum BCN, posicionat des de fa anys entre els festivals europeus de referència en el seu camp. Els vincles renovats amb la fira Integrated Systems Europe (ISE) i la presència dels programadors dels més prestigiosos festivals d’arts lumíniques d’arreu, atrets per una oferta que combina talent, escoles de disseny i sector professional, han marcat també aquesta edició. En el seu marc van tenir lloc ahir les jornades Llum Pro, un espai de trobada i intercanvi professional entre artistes, curadors i programadors ortanitzats en complicitat amb la Generalitat de Catalunya i l’Institut Ramon Llull. En paraules del regidor de Cultura i Indústries Creatives, Xavier Marcé, “Lum BCN consolida el lideratge barceloní en l’àmbit de la creativitat digital, però sobretot fa evident la voluntat de socialitzar-lo, fent arribar a tothom aquestes noves formes d’art. Que això passi al 22@ no és casual. Manifesta una realitat que integra escoles, tallers, artistes i públics”.

Any rere any, les escoles de disseny, il·luminació i arquitectura de la ciutat es bolquen en el festival, amb una intensitat que creix en cada convocatòria i confirma el gran potencial creatiu de les noves generacions. En reconeixement a la seva feina i dedicació, els premis Talent Jove han distingit avui alguns dels treballs de les 17 escoles participants en l’edició 2024. El jurat dels premis ha estat integrat per Maria Buhigas, arquitecta en cap de l’Ajuntament de Barcelona; Maria Lladó, directora de l’àrea de creació de l’Institut Ramon Llull;  Parker Heyl, artista participant a Llum BCN 24 i  Laia Torrents, de Cabosanroque, participant a Llum BCN 22. El palmarès del premis és el següent:

 

Materials de premsa





Paraules clau

llum bcn/