Es posa en marxa el procés participatiu de modificació de l’Ordenança de Convivència : Servei de Premsa

Es posa en marxa el procés participatiu de modificació de l’Ordenança de Convivència

06/02/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’Ajuntament de Barcelona inicia demà el procés participatiu obert a tota la ciutadania per actualitzar l’Ordenança per fomentar i garantir la convivència a l’espai públic de Barcelona.

Aquesta Ordenança pretén preservar l’espai públic com a lloc de convivència i civisme, on totes les persones puguin desenvolupar en llibertat les seves activitats de lliure circulació, d’oci, de trobada i d’esbarjo, amb ple respecte a la dignitat i als drets dels altres, i a la pluralitat d’expressions i de formes de vida diverses existents a la ciutat.

Després de 18 anys de vigència  i amb la transformació que ha viscut Barcelona al llarg d’aquests anys, es fa necessari un exercici de modificació per adequar-la a les noves realitats ciutadanes i adaptar-la a la legislació vigent. L’objectiu és disposar d’una proposta a finals d’aquest any per a la seva posterior aprovació en el Plenari del Consell Municipal.

El procés es desenvoluparà de manera telemàtica i presencial. La participació online estarà oberta fins el 4 de març a la plataforma Decidim.Barcelona. D’altra banda també se celebraran tres sessions presencials:

Es un procés participatiu consultiu, amb una metodologia de debat oberta i inclusiva (debat i deliberació), que ha de permetre una participació planificada en el diàleg sobre els canvis a proposar en l’Ordenança de Convivència. L’objectiu fonamental serà  informar sobre els canvis necessaris per a l’adequació a la normativa actual i recollir aportacions sobre algunes temàtiques que requereixen una revisió i plantejar noves respostes a reptes de convivència a l’espai públic. Els resultats dels procés es comunicaran a finals d’abril.

Avui també tindrà lloc la constitució de la Comissió de Seguiment que està formada per

Les seves funcions són:





Paraules clau

Ordenança de Convivència/ procés participatiu/