Bombers de Barcelona inicien una campanya per augmentar la donació de sang : Servei de Premsa

Bombers de Barcelona inicien una campanya per augmentar la donació de sang

09/02/2024Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Servei de Protecció Civil, Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament de Barcelona inicia el proper dilluns, 12 de febrer, una campana de donació de sang que s’allargarà fins el dia 16 de febrer. L’objectiu és augmentar les reserves de sang per poder fer front a la demanda i conscienciar sobre la importància de donar sang.

El tret de sortida d’aquesta setmana solidària es farà el dia 12 amb una col·lecta especial de sang i plasma a l’Espai Bombers del Carrer Lleida de 10 a 14 hores i de 16 a 20 hores, i durant tota la setmana, els bombers i les bomberes de Barcelona animaran les donacions de sang fent acte de presència als hospitals de la Vall d’Hebron, Sant Pau i Clínic.

És el tercer any que Bombers de Barcelona realitza aquesta iniciativa solidària amb el Banc de Sang i Teixits amplificant el ressò de la necessitat de donar i captant donants de l’entorn dels punts de donació, augmentant significativament les donacions en els centres hospitalaris de Barcelona.

De cada donació se’n beneficien tres persones ja que la sang se separa en els diferents elements que la componen: els glòbuls vermells, les plaquetes i el plasma. Cada component s’utilitza per a diferents malalties: 3 de cada 10 transfusions de sang que requereixen els pacients són per a tractaments de càncer. De fet, aquest tipus de malalties són les que més sang consumeixen, per davant de les malalties de l’aparell digestiu, com hemorràgies intestinals, i la salut cardiovascular, com els infarts.

Qui vulgui donar sang aquests dies es pot apuntar al web www.donarsang.gencat.cat

Paraules clau

Bombers de Barcelona/ donació de sang/