Tot a punt per l’eDreams Mitja Marató Barcelona by Brooks 2024 : Servei de Premsa

Tot a punt per l’eDreams Mitja Marató Barcelona by Brooks 2024

09/02/2024Temps estimat de lectura: 2 minuts

A l’acte han estat presents els atletes Kibiwott Kandie, Mathew Kimeli i Hillary Kipkoech, en categoria masculina, i Joyciline Jepkosgei, Gladys Chepkurui i Senbere Teferi, en femenina.

 

 

 

 

 

En aquest sentit, l’elit de l’eDreams Mitja Marató Barcelona by Brooks 2024 han ressaltat que han escollit la mitja cursa de Barcelona per gaudir de la ciutat i córrer en un circuit gold label, de referència internacional i molt ràpid, idoni per aconseguir nous rècords.

Al quadre masculí, el favorit per guanyar és de l’atleta kenyà, Kibiwott Kandie, que ostenta la segona millor marca del món en mitja marató (57:32’). El competidor directe de Kandie serà el seu compatriota Philemon Kiplimo, amb una cinquena posició i millor marca personal de 58:11’ a la Mitja Marató de València 2020. Altres noms destacats que participaran a la cursa son Mathew Kimeli, Hillary Kipkoech, Peter Mwaniki i Andreas Almgren.

En categoria femenina, hi haurà una atleta que lluitarà per tornar a pujar al podi, però aquesta vegada mirarà de pujar a l’escaló més alt: Joyciline Jepkosgei. L’atleta també de Kenya, que va ser segona a la mitja de Barcelona el 2023 (01:04:46h), va ostentar el rècord mundial de 10 quilòmetres en ruta amb 29:45’ entre setembre de 2017 i octubre de 2021. Les grans rivals de Jepkosgei son la kenyana Gladys Chepkurui, quarta classificada de la mitja marató barcelonina el 2023 (01:05:46h) i l’etíop Senbere Teferi, guanyadora de la Mitja Marató de València el 2019 (01:05:32h). En l’àmbit europeu, cal mencionar l’atleta britànica Jessica Warner-Judd, que prepararà a Barcelona la seva participació als Jocs Olímpics de París 2024 per competir als 10.000 metres.

Paraules clau

esports/