Barcelona al capdavant de les grans ciutats europees en estratègia de promoció econòmica internacional per tercer any consecutiu : Servei de Premsa

Barcelona al capdavant de les grans ciutats europees en estratègia de promoció econòmica internacional per tercer any consecutiu

16/02/2024Temps estimat de lectura: 3 minuts

Barcelona és la millor ciutat d’Europa en estratègia de promoció i captació d’inversions segons l’edició d’enguany de rànquing fDi Magazine del grup Financial Times que recull a l’informe Ciutats i regions europees del futur 2023/24.

En aquesta categoria Barcelona torna a guanyar per tercer any “per la seva estratègia de promoció d’inversions articulada, ja que la ciutat continua fent créixer el seu clúster tecnològic i abraçant la indústria 4.0.”

La revista situa Barcelona com la ciutat que desplega la millor estratègia de promoció i captació d’inversió a Europa, per davant de Londres, Berlin, Dublín i Madrid d’entre 64 ciutats participants.

 

 

A l’informe Ciutats i regions europees del futur 2023/24 Barcelona manté la seva posició de lideratge a la categoria top 10 de les grans ciutats. El rànquing FDI destaca com actiu que la ciutat continua articulant el seu treball de promoció per fer créixer els seus clústers en supercomputació, intel·ligència artificial, salut i biotecnologia.

El jurat, format per experts del sector de la promoció de la inversió i de la inversió estrangera directa, reconeix la feina feta des de la Direcció de promoció econòmica internacional de l’Ajuntament que es trasllada en l’arribada de grans empreses tecnològiques a la ciutat. Els serveis municipals van facilitar 23 projectes d’inversió a empreses que van triar Barcelona per instal•lar-s’hi o créixer durant el 2023. En aquest sentit, FDI Magazine cita alguns exemples com ara la inauguració d’una nova seu corporativa de l’empresa japonesa NTT al districte 22@, i l’anunci de l’empresa farmacèutica i biotecnològica del Regne Unit Astra Zeneca d’invertir 800 milions d’euros en el seu centre de recerca i desenvolupament, i la creació prevista de 1.000 nous llocs de treball a Barcelona.

La publicació també posa en relleu l’aposta de la ciutat per mantenir la seva estratègia d’impuls a l’ecosistema de les startup. Per exemple, es destaca el treball de l’Oficina d’Atenció a les Empreses (OAE) i de Bussiness Landing de Barcelona Activa per atreure inversors i facilita la reinversió per a petites i mitjanes empreses. Assenyalen que, en el marc de la llei de startups del 2022, la ciutat, a través del servei pioner per atreure talent internacional Barcelona International Welcome Desk, ha informat i facilitat dels tràmits d’aterratge personal a emprenedors, inversors i professionals digitals.

L’informe Ciutats i regions europees del futur 2023/24 també fa entrar a Barcelona en rànquings del Top 10 de grans ciutats en els àmbits de capital humà i estil de vida i potencial econòmic.

Pel tinent d’alcaldia d’Economia, Hisenda, Promoció Econòmica i Turisme, Jordi Valls, el primer lloc en el rànquing “és un reconeixement a l’aposta estratègica i consolidada de Barcelona per captar inversions en àmbits innovadors, que ajudin a diversificar l’economia de la ciutat i reverteixin, no només en la seva projecció internacional, sinó sobretot en la generació d’oportunitats per al teixit d’emprenedors i pel talent local, que cal estimular i retenir.“

El Financial Times entregarà els premis fDi magazine el 12 de març a Cannes en el marc del MIPIM.

L’informe Ciutats i regions europees del futur 2023/24 (fDI’s European Cities and Regions of the Future 2022/2023- FDI Strategy) es basa en l’evolució i dades de l’any 2023. La revista fDi Magazine està especialitzada en el posicionament de mercats i fluxos d’inversió internacionals. Aquest nou rànquing de grup Financial Times difon les millors pràctiques professionals que potencien els fluxos i intercanvis de negocis internacionals.

Paraules clau

Financial Times/