L’Ajuntament de Barcelona acompanya 32 startups a la nova edició del 4YFN-MWC en una aposta per l’àmbit Deep Tech : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona acompanya 32 startups a la nova edició del 4YFN-MWC en una aposta per l’àmbit Deep Tech

21/02/2024Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’agència de promoció econòmica Barcelona Activa, acompanyarà 32 startups en l’edició d’enguany del 4YFN, la fira de referència per a startups que se celebra en paral·lel al Mobile World Congress (MWC), fent una aposta pel Deep Tech i el talent digital.

El 4YFN, que celebra aquest 2024 el seu 10è aniversari -tots ells a Barcelona-, es consolida com a plataforma de connexió entre persones emprenedores, corporacions i inversors. Durant tota aquesta dècada, l’Ajuntament ha donat suport a la iniciativa, essencialment a través de l’agència Barcelona Activa.

La ciutat s’ha consolidat com a hub europeu d’startups, tal i com es fa palès al Startup Heatmap Europe, on Barcelona es manté la tercera ciutat favorita per impulsar una nova startup; i, segons dades d’ACCIÓ, el febrer del 2024, el nombre d’startups a Catalunya ha augmentat un 4% en l’últim any i se situen en les 2.100.

 

L’estand de Barcelona Activa, el més gran fins ara i amb expositors per a les startups

En aquesta edició del 4YFN-MWC, l’estand municipal ocuparà una àrea de 202m2, gairebé el doble que l’any passat, al hall 8.1 (C11), de la Fira de Gran Via. Com a novetat, algunes de les startups tindran un aparador per fer demostracions en temps real de les seves innovacions. Aquests projectes per experimentar en viu són SITEP; VRi; Additive Spaces; Feeder; Laurel gaming; Edge Farming; i Blindstairs.

Barcelona Activa també contribuirà al contingut oficial del 4YFN liderant taules rodones en les que es debatrà sobre les tendències actuals en àmbits estratègics. Així, hi haurà una sessió sobre la captació i retenció del talent digital i el paper del Barcelona International Welcome Desk; i una taula rodona on es tractaran els reptes i les fites claus de les Deep Tech startups. A més, a l’espai Beat Barcelona hi haurà una trobada amb fons d’inversió publicoprivats on les diferents gestores dels fons Accelera i Deep Tech Fund parlaran dels reptes actuals per a les startups en recerca de finançament.

Per altra banda, hi haurà un seguit d’activitats pròpies a l’estand de Barcelona Activa en les que s’abordaran temes rellevants vinculats a programes liderats per l’agència de promoció econòmica de la ciutat. Així, hi haurà una sessió de talent digital amb empreses que contracten a persones formades a la IT Academy, una taula rodona amb corporates que formen part de la plataforma Connectio o una sessió de networking amb mentores del Lidera, la iniciativa de suport a dones professionals, directives i emprenedores.

 

Innovació i tecnologies avançades

L’estand de Barcelona Activa comptarà amb un espai Food Corner per fer degustacions gratuïtes de projectes emprenedors sorgits de programes d’alimentació, innovació i tech de Barcelona Activa, com ara Incapto, Honestly, Gotic Ferments, Sidra Lapplana o Vacka.

D’altra banda, gran part de les startups ubicades a l’estand de Barcelona Activa faran un pitch de 3 minuts davant d’una audiència polivalent i inversors -al Pitching Point (Hall 8.1)- per explicar les seves solucions innovadores que s’emmarquen en un ampli ventall de sectors d’activitat, com ara healthtech, ciberseguretat, energia, sportstech o gaming, entre d’altres.

Així mateix, s’han organitzat recorreguts dins del Mobile World Congress per a empreses dels polígons industrials, i dels sectors creatius i audiovisual, i també per a les persones mentores del Barcelona Mentoring Programme, de Barcelona Activa.

Les altres startups de Barcelona Activa que apliquen o desenvolupen IA i altres tecnologies avançades i que tindran espai a l’estand són Samoby, Senior Domo, Seven Sector, SmartDelphi, Steelter, Sycai Medical, Waital, ZentiSolar Tech, IDG4.0, Kala, Lawwwing, Lead2Team, Levelab, Ludens Projects, Magnettü, Método Wave, Nuwe, OneSolar, Parallel, Artefacto Filmico, Beder, Breaz, Brickken; Feeder, Funos i Global Planning Solutions.

Per a més informació: barcelonactiva.cat/4YFN24

Paraules clau

4YFN/