Collboni defensa que l’aprovació del pressupost ajudarà a crear o mantenir 10.000 llocs de treball : Servei de Premsa

Collboni defensa que l’aprovació del pressupost ajudarà a crear o mantenir 10.000 llocs de treball

22/02/2024Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde Jaume Collboni ha participat aquest dijous en el cicle “Converses del Degà” al Col·legi d’Economistes de Catalunya on, al costat del degà Carles Puig de Travy ha desgranat alguns dels principals reptes que afronta Barcelona. Preguntat sobre la tramitació del pressupost municipal que aquesta setmana ha iniciat la seva tramitació, Collboni ha mostrat la seva confiança en l’aprovació dels comptes el proper mes de març. “El pressupost és una eina fonamental per a la governabilitat de la ciutat i més a l’inici de mandat. Estem davant el pressupost més ambiciós, més social i amb més inversió de la història, que contempla gairebé 1.000M€ d’inversió en un moment en què afrontem el període de transformació més important que viurà la ciutat des dels Jocs Olímpics”, ha explicat.

 

 

 

Collboni ha posat en valor que “aquest és un pressupost molt important que respon a una visió de la ciutat: creixement econòmic, redistribució de la riquesa, economia basada en el talent i la tecnologia, noves infraestructures de mobilitat sostenible…” i ha destacat que “aquest volum d’inversió tan important que farà la ciutat de Barcelona durant aquest any suposa una creació directa de 10.000 llocs de treball”. Aquesta aproximació l’ha fet l’empresa de transferència de coneixement KSNET que calcula que per cada milió d’euros d’inversió pot generar entre 10 i 16 llocs de treball.

D’altra banda, ha remarcat que “som la ciutat d’Espanya amb menys atur, un 6%, que pel nostre govern municipal és la forma de mesurar la marxa de l’economia de la ciutat”. En la mateixa línia, ha expressat la importància de l’aposta tecnològica que fa la ciutat, i ha anunciat que “Barcelona és de les 10 principals ciutats espanyoles on més ha crescut el pes de l’ocupació tecnològica passant del 8’7% al 2013 a l’11’8% al 2023. I en termes absoluts s’han incorporat 60.000 llocs de treball més” ha expressat.

Paraules clau

Col·legi d’Economistes de Catalunya/ economia/ ocupació/ pressupost/