El talent tecnològic local escalfa motors per al MWC amb una trobada amb John Hoffman : Servei de Premsa

El talent tecnològic local escalfa motors per al MWC amb una trobada amb John Hoffman

22/02/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La GSMA, com a organitzadora del Mobile World Congress (MWC), ha posat en valor aquest dijous el talent tecnològic barceloní sorgit dels bootcamps públics i impulsats per l’Ajuntament de Barcelona. En un acte  institucional que ja escalfa motors per a l’edició 2024 del MWC, el CEO de GSMA, John Hoffman, ha visitat les instal•lacions del Cibernàrium 22@ acompanyat del el tinent d’alcaldia d’Economia, Hisenda, Promoció Econòmica i Turisme, Jordi Valls, la regidora de Promoció Econòmica i presidenta de Barcelona Activa, Raquel Gil; i el president de la Fundació Telefónica, Luis Prendes. GSMA ha entregat 500 entrades per al MWC-4YFN a alumnat de la IT Academy i de 42 Barcelona.

 

 

La regidora de Promoció Econòmica, Raquel Gil, ha lloat el paper de la IT Academy, que en el període 2019-2023, ha format 2.747 persones, amb una ràtio d’inserció del 84%, i especialment el seu impuls al talent femení: el 40% dels alumnes del 2023 eren dones, un percentatge que està molt per sobre de la mitjana del sector (28% el 2022 a Barcelona, segons el Digital Talent Overview 2023).

En la seva cloenda, el tinent d’alcaldia d’Economia, Hisenda, Promoció Econòmica i Turisme, Jordi Valls, ha destacat el rol del MWC com a “trampolí” per al talent local: “La presència del MWC a Barcelona actua com a trampolí per a empreses, emprenedors i professionals del món de les telecomunicacions, però volem que sigui sobretot un generador d’oportunitats per al desenvolupament de talent”. Valls ha radiografiat que actualment una quarta part de les ofertes de treball a la ciutat ja són en l’àmbit digital, un 35% més que el 2021.

També ha intervingut en l’acte el president de la Fundació Telefónica, Luis Prendes. La Fundació és, juntament amb Generalitat i Ajuntament, impulsora del projecte 42Barcelona. La GSMA vol posar en valor el talent tecnològic local sorgit d’instruments innovadors i punters i apropar-lo al congrés mundial del mòbil i, per segon any consecutiu, lliura entrades per al congrés a l’alumnat de la IT Academy i de 42 Barcelona. Hi ha hagut, també, una taula on diversos estudiants de les dues acadèmies de programació han compartit les seves experiències.

La IT Academy és el programa/acadèmia d’alta especialització en TIC de Barcelona Activa. La formació que imparteix s’alinea amb les necessitats de talent TIC de les empreses de la ciutat de Barcelona i se centra en la formació per a futurs programadores i programadors web i especialistes en Analítica de Dades.  42Barcelona és un campus de programació que ocupa 1.600m2 del Parc Tecnològic de Barcelona Activa, un espai on conflueixen innovació, creativitat i tecnologia, al bell mig del districte de Nou Barris. Des de la seva obertura ja han passat pel campus més de 800 alumnes.





Paraules clau

MWC/ Talent/ tecnologia/