Ciutat Vella ordenarà els horaris i espais de càrrega i descàrrega al Gòtic i el Casc Antic : Servei de Premsa

Ciutat Vella ordenarà els horaris i espais de càrrega i descàrrega al Gòtic i el Casc Antic

25/02/2024Temps estimat de lectura: 2 minuts

El districte de Ciutat Vella comptarà amb un nou horari per ordenar els estacionaments de càrrega i descàrrega, de dilluns a dissabte de 8h a 12 h i de 14h a 16h, en els barris del Gòtic i el Casc Antic.

La proposta de nou horari i distribució de les places destinades a la DUM (Distribució Urbana de Mercaderies) a l’interior d’aquests barris de Ciutat Vella s’ha treballat en el marc de la implantació del Pla de Mobilitat de Ciutat Vella en diferents sessions participatives amb veïns, comerciants i transportistes des del mes de setembre, on com a criteris bàsics s’ha coincidit en:

Amb aquest nou horari, els professionals de la DUM comptaran amb 6 hores per efectuar les operacions de càrrega i descàrrega, i comptaran amb opció de franja de matí i franja de migdia per cobrir tant els comerços amb necessitat de producte fresc com les operacions de tarda.

Es respecta també l’hora de sortida de les escoles (migdia i tarda) i s’evita l’hora punta del trànsit de tarda, alhora que es permet un horari ampli per a l’estacionament dels residents en places DUM interiors els diumenges, festius i de dilluns a dissabte de 12 a 14h i de 16 a 8h.

El repartiment en ciclologística o a peu es podrà dur a terme durant tot el dia.

Aquesta nova mesura -que entrarà en funcionament al mes de juny, després del procés de licitació dels treballs tècnics- comporta també l’ordenació dels espais destinats a les places de càrrega i descàrrega tant a l’interior dels barris de Ciutat Vella del Gòtic i Casc Antic com als espais perimetrals.

L’horari per a les places perimetrals es manté en la franja horària de 7h a 20h o de 8h a 20h en funció de l’emplaçament, mentre que el carril multiús existent al Casc Antic mantindrà el seu horari de 10h a 17h.

Paraules clau

càrrega/ casc antic/ Ciutat Vella/ descàrrega/ gòtic/