El Districte de Sarrià-Sant Gervasi millora l’asfaltat en 10 carrers del barri de Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes i inclou 22 tancats en contenidors per evitar l’acció dels senglars : Servei de Premsa

El Districte de Sarrià-Sant Gervasi millora l’asfaltat en 10 carrers del barri de Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes i inclou 22 tancats en contenidors per evitar l’acció dels senglars

27/02/2024



Temps estimat de lectura: 4 minuts

El Districte de Sarrià-Sant Gervasi ha començat les obres de reparació del paviment de deu carrers del barri de Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes amb l’objectiu de millorar la seguretat del ferm i la seva accessibilitat, tant pel trànsit privat com pel transport públic. La intervenció també permetrà definir i diferenciar l’espai de calçada de l’espai de vorera, delimitant un nou àmbit per al pas dels vianants tal com ja s’ha fet amb altres actuacions al barri.

 

 

 

 

 

 

Els treballs es duen a terme en dues zones diferenciades, al sector del Rectoret i al sector del Baixador. Les intervencions al sector del Rectoret comprenen l’avinguda dels Rossinyols, el carrer Major del Rectoret (entre el carrer de Marco Polo i d’Orellana), el carrer de la Gardènia, el carrer de Marco Polo, el carrer de Júpiter i el carrer del Baladre. El sector del Baixador inclou el passeig de la Vimetera, el Camí de la Font dels Pins, el Camí de la Reineta i el Camí del Mas Sauró.

Les obres consistiran en l’arranjament, la repavimentació i la senyalització de diversos vials. Primer s’executarà una campanya de reparacions de les deficiències existents en els carrers, reparant d’aquesta manera la base dels paviments que no estigui en condicions. Posteriorment, es durà a terme l’estesa d’una capa d’aglomerat de manera conjunta a tots els carrers (a excepció del carrer Major del Rectoret, que es farà amb anterioritat). Finalment, s’executarà la senyalització horitzontal definitiva.

Les diferents intervencions s’han iniciat aquest mes de febrer i aniran encadenant-se de manera consecutiva fins al mes de maig/juny, moment en el qual es realitzaran els treballs d’aglomerat. Cada actuació tindrà una durada aproximada d’unes dues setmanes per a dur a terme la reparació de les deficiències existents. Mentre s’executin les tasques, en els carrers de més amplada es treballarà per meitats de calçada permetent el pas de vehicles; en els carrers de menor amplada es tallarà totalment el trànsit, habilitant la circulació en doble sentit fins al punt del tall.

La posada al dia del ferm d’aquests carrers era una reivindicació veïnal a la que ara se li dona resposta, millorant així aquest espai pel barri, amb una inversió de més de 952.000 € (IVA inclòs).

 

Instal·lació de 22 tancats de fusta per a protegir els contenidors d’escombraries

En paral·lel, a partir dels propers mesos es duran a terme noves actuacions per fer menys atractiva la trama habitada de la ciutat pels senglars als barris de muntanya. Aquestes accions formen part de l’estratègia municipal per abordar aquesta problemàtica, en la qual s’hi inclouen diferents intervencions com els desbrossaments, la formació al veïnat perquè no alimenti als senglars i altres intervencions per a complicar-los l’accés al menjar (en aquest cas als contenidors d’escombraries).

En els àmbits de muntanya fins ara s’han realitzat diverses intervencions. Una de les més destacades ha estat la col·locació d’ancoratges i barres als contenidors per tal de fer-los inabordables pels senglars. A banda, l’any 2022 es van incorporar tres tancats (corralets) de fusta com a prova pilot amb l’objectiu d’assolir un efecte dissuasiu encara més gran i aconseguir que els senglars no tombessin els contenidors i no escampessin les escombraries. Aquests tancaments es van instal·lar al carrer de la Belladona, a la plaça del Teix i a la cruïlla de la carretera de les Aigües amb el carrer de Carroç.

 

 

Atesos els bons resultats que han donat la inclusió d’aquests elements, l’Ajuntament  ha decidit estendre aquests tancats i n’instal·larà 22 més al barri de Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes. La seva incorporació s’iniciarà després de Setmana Santa i tindrà una durada màxima de tres mesos.

Els punts on es col·locaran són aquells espais on s’ha detectat una major concentració de senglars i una major aportació d’escombraries, que és un dels elements susceptibles de cridar l’atenció dels animals. Les ubicacions escollides són els següents: camí Can Castellví 12; passeig Grèvol 9-15; passeig Pi i Forcat 5-7; camí Mas Guimbau 24; carrer Baladre 16; carrer Geranis 18; plaça de la Televisió 1; carrer Lilà 18; carrer Lligabosc 29; camí Mas Sauró 1; camí Múrgola 13-19; camí Pantà 64; camí Múrgola 3.B; carretera de les Aigües 169; carretera Aigües de les 162.B; carretera de les Aigües 147.B-149; carretera de les Aigües 146; carretera de les Aigües 112; carrer Carroç 34; carrer Comandant Llançà 1; carretera Sarrià a Vallvidrera 185 i carretera de les Aigües 94.

El pressupost de subministrament i instal·lació és de 111.652,19€ (IVA inclòs).





Paraules clau

el Tibidabo i les Planes/ paviment/ reparació/ Sarrià-Sant Gervasi/ Vallvidrera/