L’Ajuntament i Cisco col·laboren per ampliar l’oferta formativa digital a Barcelona : Servei de Premsa

L’Ajuntament i Cisco col·laboren per ampliar l’oferta formativa digital a Barcelona

01/03/2024Temps estimat de lectura: 2 minuts

En el marc de l’edició 2024 del Mobile Word Congress (MWC), l’Ajuntament de Barcelona i Cisco han signat un protocol de col·laboració per a la promoció del talent tecnològic local. L’acord, signat dimarts 27 de febrer per l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i el president de Cisco EMEA, Oliver Tuszik, obre vies de col·laboració entre les dues parts.

La col·laboració es durà a terme mitjançant Barcelona Activa, l’agència de promoció econòmica de la ciutat, i Cisco Networking Academy, un programa de formació en IT sense ànim de lucre líder a nivell mundial. Amb això, Barcelona Activa respon a les demandes de l’economia intensiva en coneixement, fent de Barcelona un hub tecnològic internacional al Sud d’Europa que impulsi un sector capdavanter, innovador i d’alt valor afegit.

 

 

S’exploraran aspectes clau com l’impuls a projectes pilot innovadors que facilitin la formació, l’acreditació i l’ocupabilitat del talent tecnològic local i que respongui a les necessitats de les empreses tecnològiques de la ciutat en diferents àrees com Ciberseguretat, Xarxes, Programació, Data Science i Sistemes Operatius.

Durant la signatura, l’alcalde va destacar que aquest conveni “posiciona Barcelona com a centre neuràlgic de la innovació tecnològica, que actua com a trampolí per a empreses, emprenedors i professionals del món de les tecnologies de la informació i les telecomunicacions”. La col·laboració s’emmarca en el compromís de l’Ajuntament de contribuir a generar talent i dinamitzar el sector IT. Aquesta és, de fet, una estratègia que queda recollida en el Barcelona Green Deal i en l’Agenda Econòmica de Barcelona 2020-2030.

A través d’aquest acord, l’Ajuntament vol donar resposta a les demandes de l’economia tecnològica i digital en matèria de talent. El Consistori ha creat l’acadèmia de programació IT Academy. Aquest centre de formació, que té una taxa d’inserció del 84%, ha format prop de 2.800 persones en els darrers cinc anys en els perfils professionals més demandats per les empreses del sector IT: desenvolupament web i data science. El 2023, el 40% dels alumnes del centre eren dones.

Per la seva banda, Cisco Networking Academy ja ha format a Espanya prop de 330.000 alumnes en tecnologies digitals (40.000 dones) a través de més de 390 acadèmies i prop de 800 professors.

Paraules clau

cisco/ Cisco Networking Academy/ formació/ IT academy/ MWC Barcelona 2024/ programes de formació/