L’Ajuntament inicia les obres per ampliar la zona de jocs infantils, reordenar els usos i fer més accessible la plaça del Maresme : Servei de Premsa

L’Ajuntament inicia les obres per ampliar la zona de jocs infantils, reordenar els usos i fer més accessible la plaça del Maresme

01/03/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

L’Ajuntament ha iniciat aquests dies les obres d’ampliació de la zona de jocs infantils i reordenació dels usos de la plaça del Maresme impulsades pel Pla de Barris del Besòs i el Maresme per fer-la també més accessible. Es tracta d’una actuació de millora que canviarà el disseny de la plaça per potenciar l’espai de relació comunitària i els usos familiars i infantils. El nou disseny és el resultat d’un procés participatiu en el qual  han pres part el veïnat i també la mainada de la zona, és a dir, els propis usuaris i usuàries de l’espai.

Els canvis més notables els veurà la canalla: canviaran els jocs infantils de l’espai, ja que en l’espai central de la plaça es generarà una gran àrea de jocs amb diferents espais amb jocs diversos i elements per a diferents edats. A l’espai central també es deixarà lloc per generar una àrea per al joc lliure i per la pràctica d’esports. El paviment combinarà el cautxú i el formigó. Tot l’espai guanyarà en accessibilitat.

 

 

 

Pel que fa a la resta d’elements de la plaça, està previst intervenir també en la il·luminació. Per millorar la llum canviaran els fanals.

Aquestes actuacions formaran part de l’una primera fase d’actuació que s’allargarà fins a l’estiu i que tindrà un cost de 994.354,46 €.

En una segona fase, que impulsarà el Districte de Sant Martí, i que s’executarà immediatament després de la primera fase, està prevista la pacificació del tram del carrer Maresme que toca a la plaça per millorar també tot l’entorn d’aquest espai. Aquesta segona fase del projecte es troba en aquests moments en procés de licitació, amb un import d’1.203.403,61 €.

Així doncs, el pressupost total de les dues fases del projecte és de 2.192.249,80 €.





Paraules clau

plaça del Maresme/