Comencen les obres per pacificar i millorar l’accessibilitat al barri del Putxet i el Farró : Servei de Premsa

Comencen les obres per pacificar i millorar l’accessibilitat al barri del Putxet i el Farró

03/03/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Aquest dilluns comencen les obres de pacificació al barri del Putxet i el Farró, al Districte de Sarrià-Sant Gervasi. La intervenció és un dels projectes presentats i escollits per la ciutadania en el procés dels Pressupostos Participatius i permetrà millorar la seguretat i l’accessibilitat dels vianants a diversos carrers dels nuclis urbans del Farró, pacificant i regulant el trànsit de vehicles. L’objectiu és millorar la convivència a nivell de mobilitat, donant preferència als vianants, reduint la velocitat dels vehicles i fent que aquest àmbit sigui més amable amb els veïns. Es vol guanyar així un espai públic saludable i més segur, amb menys soroll i menys contaminació, que afavoreixi les relacions socials.

A partir d’aquest dilluns s’inicien millores puntuals en diversos indrets del Farró amb la previsió de finalitzar-les abans de l’estiu. Les actuacions previstes es concentren en diverses cruïlles del barri i a la plaça de Sant Joaquim. En aquests àmbits es preveu l’execució de cruïlles elevades i voreres passants per donar prioritat al vianant per sobre del trànsit rodat. A la plaça de Sant Joaquim es farà una reordenació per guanyar espai de gaudi pel ciutadà, també es col·locarà nou mobiliari, s’ordenarà la càrrega/descàrrega i s’instal·larà una pilona.

Les intervencions consistiran a incorporar cinc voreres passants, on es pavimentarà l’àmbit de calçada al mateix nivell que la vorera amb panot diferenciat i s’incorporaran guals de pujada i baixada dels vehicles. Estaran situades als encreuaments següents:

També s’incorporaran sis cruïlles elevades (calçada i vorera al mateix nivell) als punts següents:

Les actuacions també comportaran la millora de l’accessibilitat a la cruïlla del carrer de Pàdua amb el carrer de Saragossa on es conservaran calçada i voreres a doble nivell, però es modificarà la vorera sud-est, i es faran encaminaments i botoneres als tres xamfrans restants. També s’incorporarà senyalització vertical a tot el barri per regular el trànsit.

 

Primera fase d’obres

Les actuacions es duran a terme en diferents fases, amb una durada prevista de dues setmanes cada una, i implicaran diferents restriccions de trànsit. En tot moment es garantirà el pas de vianants així com l’accés a comerços. El recorregut del bus del barri del Farró es veurà afectat en funció de cada actuació i calendari.

Els primers àmbits on s’actuarà són els següents:

 





Paraules clau

Putxet i el Farró/ Sarrià-Sant Gervasi/