Sants-Montjuïc inicia la pacificació de carrers del barri de Sants i la Bordeta : Servei de Premsa

Sants-Montjuïc inicia la pacificació de carrers del barri de Sants i la Bordeta

04/03/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Aquesta setmana comencen els treballs per donar més prioritat als vianants en carrers dels barris de Sants i la Bordeta, al districte de Sants-Montjuïc.

 

 

L’actuació respon al projecte “Pacifiquem Sants Antic” que va ser un dels cinc seleccionats al districte en la convocatòria dels Pressupostos Participatius. La iniciativa, presentada per les AFA de les escoles Montserrat, Gayarre, el GFD Proa i l’Associació de Veïns de la plaça de la Farga va rebre el suportde 2.483 persones.

Des d’ara fins al maig s’instal·len nous senyals de carrer amb prioritat de vianants i prohibició de pas excepte bicicletes a tots els carrers de plataforma única. També hi haurà nou mobiliari urbà dels carrers Rossend Arús, Almeria, Ferreria i la plaça d’Ibèria per delimitar el pas de vehicles i habilitar-hi nous espais per a vianants. La circulació en ziga-zaga del carrer d’Almeria es consolida i s’amplia al carrer de Rossend Arús. A la plaça d’Ibèria s’elimina el pas de vehicles i al carrer de la Ferreria es pinta la calçada perquè la prioritat sigui del vianant. Els treballs es faran per trams i les afectacions a la circulació de vehicles i el pas de vianants seran molt puntuals. El conjunt de l’actuació té un pressupost de 198.500 euros.

 

Actuacions als quatre àmbits del Sants antic, des de la plaça d’Ibèria fins a la Bordeta

Al carrer de Rossend Arús, des de la plaça d’Ibèria fins al carrer de Gavà, s’hi col·loquen bancs i cadires de formigó i fusta, i es recol·loquen les jardineres existents generant un camí en forma de ziga-zaga que els vehicles hauran de recórrer a una velocitat màxima de 20 km/h . Els cotxes passen, doncs, per un costat i deixen un lloc d’estada a l’altra, deixant igualment pas lliure per a vianants davant de la façana més propera a per on circulen. Les actuacions en aquest tram acabaran a finals de març.

A la plaça d’Ibèria i al seu entorn s’elimina el pas de vehicles i es guanya tot aquest espai per a vianants, amb  tres racons diferenciats amb nous bancs de formigó i fusta, i la recol·locació de les jardineres. Al carrer d’Ibèria hi haurà una pilona amb clau en horaris d’entrada i sortida escolar, per pacificar l’espai en aquestes franges horàries.

Al carrer d’Almeria, des del carrer del Rei Martí fins al de Gavà, es col·loquen nous bancs entre l’arbrat, el pas dels vehicles serà ziga-zaga a velocitat necessàriament reduïda. Aquestes actuacions es faran les dues primeres setmanes d’abril.

De mitjan abril a mitjan maig, al carrer de la Ferreria, des del carrer de Gayarre fins al de Rossend Arús, la calçada es pinta en dos tons de verd amb diversos patrons que s’aniran repetint al llarg del carrer i integrant visualment amb la vorera, de manera que la prioritat passi a ser del vianant.

 





Paraules clau

Sants-Montjuic/