Acte simbòlic per celebrar el Dia Internacional de les Matemàtiques a la plaça del Pi : Servei de Premsa

Acte simbòlic per celebrar el Dia Internacional de les Matemàtiques a la plaça del Pi

13/03/2024



Temps estimat de lectura: 1 minut

Dijous 14 de març, a les 13:30 hores (plaça del Pi), es celebrarà l’acte simbòlic per celebrar el Dia Internacional de les Matemàtiques a la plaça del Pi, que per primera vegada coorganitza l’Ajuntament de Barcelona amb la Societat Catalana de Matemàtiques (SCM), per fomentar vocacions científiques i ressaltar la importància de les matemàtiques en l’àmbit educatiu i també en la societat. Aquest acte consistirà en la descoberta d’una placa amb el nombre pi, la constant matemàtica π es pot arrodonir a 3,14.

L’acte comptarà amb la participació de la presidenta del Societat Catalana de les Matemàtiques, Montserrat Alsina, la matemàtica investigadora de sistemes dinàmics, Núria Fagella i del matemàtic, docent i divulgador científic, Enrique Gracián.

També hi assistiran el tinent i regidor de Ciutat Vella, Albert Batlle, el regidor d’Educació i Persones Grans, Lluís Rabell, i el Comissionat de Polítiques d’Infància, Adolescència, Joventut i LGTBI, Javier Rodríguez.

Es tracta d’un acte obert a tota la ciutadania que comptarà amb la participació de part dels més de 200 alumnes de secundària de 5 centres de Ciutat Vella que durant el matí faran tallers lúdics matemàtics en diferents places del districte.





Paraules clau

314/ Dia Internacional de les Matemàtiques/ Dia Internacional de les Matemàtiques 2024/ Matemàtiques/ π/