Obre una nova àrea de joc singular al Poblenou : Servei de Premsa

Obre una nova àrea de joc singular al Poblenou

16/03/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El districte de Sant Martí té des d’aquest dissabte una nova àrea de joc singular, ‘La platgeta del Poblenou’, un espai per als infants amb elements accessibles per jugar i experimentar i que alhora esdevé un espai per fomentar la vida comunitària. De fet, aquest àmbit incorpora l’ombra per afavorir-ne l’estada. S’hi han col·locat uns elements tèxtils que més endavant, quan ho permeti la fase de sequera, es combinaran amb plantes enfiladisses. Es tracta d’una àrea de jocs de 800 metres quadrats que aprofita els perfils orogràfics naturals i que inclou elements pensats per a diferents edats i capacitats i diferents graus de repte i motivació.

 

 

L’àrea de joc singular compta amb un conjunt de gronxadors, on hi ha un gronxador cistella i un gronxador doble amb respatller. També hi ha un tobogan amb plataforma d’accés, unes xarxes d’escalada i repòs a l’alçada de transferència des d’una cadira de rodes. També inclou una taula sorral que permet que els infants i els adults que no poden accedir al sorral, puguin experimentar el joc amb sorra des de la taula.

El parc també té un circuit de tres llits elàstics, un tobogan de llarg recorregut, troncs d’equilibris per pujar per la duna, una muntanyeta amb tobogan, un tub per amagar-se per als més petits i un giratori pensat també per a infants més grans i, fins i tot, adults.

Aquest nou espai incrementa les oportunitats de joc de les persones amb diversitat funcional i persones amb discapacitat, amb una clara aposta per instal·lar-hi jocs accessibles, afavorint així, la inclusió de tots els infants i adults a l’espai de joc. Aquesta àrea compta amb totes les activitats lúdiques principals accessibles, és a dir, gronxar-se, lliscar, enfilar-se i experimentar.

Durant l’acte festiu d’obertura de la nova àrea singular de jocs infantils, que s’ha celebrat aquest matí, el regidor de Sant Martí, David Escudé, ha destacat la importància d’aquest “nou espai de trobada i de joc per al barri del Poblenou i tota la seva façana marítima”. “Volem que tot el Poblenou, el Districte de Sant Martí i en definitiva, tota la ciutat de Barcelona, és faci seva aquesta súper àrea de jocs”, ha remarcat.

L’àrea de joc singular del Poblenou és la tercera àrea de joc singular al districte de Sant Martí i la vuitena de la ciutat després de l’àrea del carrer d’Alfons el Magnànim, al barri del Besòs i el Maresme, la del parc de les Glòries, al Clot, la del parc d’Antoni Santiburcio i el pop del parc de la Pegaso, al districte de Sant Andreu, la balena del parc Central de Nou Barris, al districte de Nou Barris, la de l’oreneta dels Jardins de la Indústria, al districte de l’Eixample, i la dels jardins de Can Batlló, al districte de Sants-Montjuïc.

Les pròximes àrees de joc singular que s’obriran properament, són la del parc de les Tretze Roses, al barri de la Marina del Prat Vermell, al districte de Sants-Montjuïc, i la dels jardins de la Colònia Castells, al barri de les Corts, al districte de les Corts.

Les àrees de joc singular s’emmarquen en les mesures del Pla del joc a l’espai públic, un pla que ha suposat un canvi de concepció de les àrees de joc de la ciutat, que han passat d’incloure elements accessibles a integrar l’accessibilitat d’una manera global i inclusiva. Així, Barcelona avança per ser una ciutat més preparada i amable per als nens i les nenes, amb una estratègia pionera i ambiciosa per situar el joc i l’activitat física a l’aire lliure entre les principals línies d’actuació a l’espai públic i amb l’accessibilitat i la inclusió com a criteris importants tant en la renovació com en la construcció de noves àrees.





Paraules clau

nova àrea de joc singular/ poblenou/ Sant Martí/