Comença el procés participatiu per elaborar el nou Pla de Mobilitat Urbana (PMU) 2025-2030 : Servei de Premsa

Comença el procés participatiu per elaborar el nou Pla de Mobilitat Urbana (PMU) 2025-2030

18/03/2024



Temps estimat de lectura: 4 minuts

Aquesta tarda es dona el tret de sortida al procés participatiu que ha de permetre elaborar el nou Pla de Mobilitat Urbana (PMU) 2025-2030, el document que marcarà el full de ruta de les polítiques de mobilitat a Barcelona pels pròxims sis anys. L’objectiu és treballar per tenir aprovat inicialment el pla a finals d’aquest any.

 

 

La diagnosi prèvia que s’ha dut a terme del nou PMU posa de manifest els principals reptes que s’han d’abordar els anys vinents i determina tres línies estratègiques per treballar, que són: establir un model de mobilitat en superfície segur, eficient i sostenible; assolir un sistema de transport públic que capti més viatgers del vehicle privat; i reduir la dependència del cotxe o la moto i mitigar les seves externalitats negatives.

D’acord amb aquestes línies la proposta de partida per començar a treballar passa per:

Tots aquests objectius es volen treballar de forma participada i, en aquest marc, avui comença el procés participatiu amb una primera reunió dels representants de les 170 entitats que formen part del Pacte per la Mobilitat. Amb les persones membres del Pacte s’analitzarà participadament la diagnosi de l’estat de la mobilitat a la ciutat a partir dels indicadors del PMU 2019-2024, i posteriorment, es debatran i validaran els eixos del nou Pla i els objectius a aconseguir per a cadascun dels eixos.

A continuació, i fins el mes de juny, es duran a terme diverses reunions en les quals s’analitzaran, per àmbits, diferents aspectes de la mobilitat barcelonina. En aquestes trobades hi podran prendre part els membres que hi estiguin interessats del Pacte per la Mobilitat i també persones i entitats de consells sectorials, col•lectius específics (representants dels infants, dones, comunitat educativa, etc) i agents de districte vinculats amb els àmbits objecte del debat. Les temàtiques seran les següents:

Durant aquests mesos, a més a més, també es duran a terme dues sessions obertes a la ciutadania per tractar temes referents a la mobilitat, l’espai públic i la seguretat viària. Al llarg de tot el procés s’utilitzarà la plataforma decidim.barcelona per informar i participar del procés participatiu (en aquest espai la ciutadania podrà fer aportacions i consultar la documentació pertinent, les convocatòries de sessions, les actes de les reunions realitzades, les altres propostes recollides i consultar els informes de retorn). L’enllaç serà el següent: https://www.decidim.barcelona/processes/PMU2025-2030

A partir del tercer i del quart trimestre del 2024, en el marc dels òrgans i de la comissió permanent del Pacte per la Mobilitat, tindrà lloc el procés de retorn i avaluació de les diferents trobades i propostes plantejades. A continuació, s’avançarà en el seguiment i la tramitació del nou Pla de Mobilitat Urbana 2025-2030 per aprovar-lo inicialment a finals del 2024.





Paraules clau

nou Pla de Mobilitat Urbana (PMU) 2025-2030/ procés participatiu/