Obre un nou espai d’estada, jocs biosaludables i joc infantil a la rambla Badal a Sants-Montjuïc : Servei de Premsa

Obre un nou espai d’estada, jocs biosaludables i joc infantil a la rambla Badal a Sants-Montjuïc

18/03/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

 

Obre el nou espai d’estada amb elements esportius per a gent gran i àrea tancada de jocs infantils al capdamunt de la rambla de Badal, per sota dels jardins de la rambla de Sants, al districte de Sants-Montjuïc.

L’actuació a l’antic parterre ha costat 233.000 € i ha consistit en reurbanitzar aquest espai que s’havia anat degradant per convertir-lo ara en una nova zona d’estada amb aquests dos espais diferenciats.

S’ha creat una àrea de jocs infantils, amb una estructura de joc, una graderia de travesses, jocs més petits i cadires de llistons de fusta a la franja més propera a la barana i a l’Escola Cavall Bernat, delimitada per l’altra banda amb una tanca de fusta amb una porta. Les famílies i infants de l’escola, hi poden accedir fàcilment a través de la rampa o les escales.

 

 

 

Davant de la tanca de fusta queda situada la zona d’ús per part de la gent gran, amb jocs biosaludables (rodes per a braços, bicicleta estàtica i stepper), una font, cadires i arbrat nou, que es plantarà quan sigui l’època i les condicions meteorològiques ho permetin.

També s’han fet arranjaments a la zona de pas que puja cap als jardins de la rambla de Sants, amb una paperera, nova senyalització i panells fins al pas soterrat cap a Sants-Badal. Davant d’aquesta barana hi haurà plantes arbustives i a l’estructura que cobreix les vies del tren s’hi ha instal·lat una malla metàl·lica perquè hi creixi vegetació enfiladissa.

La regidora del districte Raquel Gil, ha remarcat que la intervenció “converteix aquest espai del barri de la Bordeta, que era un punt amb diversos usos inadequats, en un entorn de qualitat pensat per al gaudi d’infants i famílies i també per a les persones grans del barri.”

 

 

 

L’arranjament d’aquest espai era una demanda feta per les famílies i l’Escola Cavall Bernat, i també per diverses veïnes del barri que l’any 2020 el van plantejar com a proposta als Pressupostos Participatius. Tot i que el projecte no va ser un dels escollits en aquell procés, el districte va decidir tirar-lo endavant i s’ha anat reformulant des de llavors amb la participació de tots aquests actors implicats.





Paraules clau

jocs biosaludables i joc infantil/ nou espai d’estada/ rambla Badal/ Sants-Montjuic/