Barcelona commemora el Dia Internacional de les Treballadores de la Llar : Servei de Premsa

Barcelona commemora el Dia Internacional de les Treballadores de la Llar

24/03/2024Temps estimat de lectura: 1 minut

L’Ajuntament de Barcelona s’ha sumat a la commemoració del Dia Internacional de les Treballadores de la Llar convidant a un grup de treballadores de la llar i les cures a conèixer l’edifici de l’Ajuntament de Barcelona i a visitar els seus salons i espais històrics. La regidora de Salut, Persones amb Discapacitat i Estratègia contra la Soledat, Marta Villanueva, les ha rebut aquest matí i els ha agraït la tasca que desenvolupen.

 

La visita ha estat una proposta del servei de la Targeta Cuidadora, una iniciativa que vol reconèixer la feina que fan les persones cuidadores, oferint de manera gratuïta recursos personalitzats per acompanyar-les i facilitar les tasques de cura contribuint així al seu benestar.

La celebració de la jornada del 30 de març es remunta a l’any 1988, quan va tenir lloc  el primer congrés de Treballadores de la Llar realitzat a la ciutat de Bogotà, a Colòmbia. Representa una festivitat reivindicativa pel col·lectiu de professionals, format majoritàriament per dones migrades, on demanen i exigeixen tots els drets que els correspon com a ciutadanes i treballadores, i també un dia per donar visibilitat social al seu col·lectiu i a la realitat laboral discriminatòria que pateixen.

Paraules clau

Dia Internacional de les Treballadores de la Llar/ Treballadores de la Llar/