[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] L’Ajuntament intervé sis cadells de gos en un local de Sant Martí on es feien servir de forma il·lícita en sessions de ioga : Servei de Premsa

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] L’Ajuntament intervé sis cadells de gos en un local de Sant Martí on es feien servir de forma il·lícita en sessions de ioga

26/03/2024Temps estimat de lectura: 3 minuts

Tècnics del departament de Gestió i Protecció dels Animals de l’Ajuntament de Barcelona juntament amb agents de la Guàrdia Urbana han intervingut sis cadells de gos que es feien servir per activitats comercials il·legals i de forma irregular en un local de ioga situat a l’avinguda Meridiana. El local tenia un acord privat de col·laboració amb un establiment de venda d’animals que els facilitava els cadells.

L’actuació s’ha realitzat després que l’Oficina de Protecció dels Animals de Barcelona rebés una denúncia interposada per una entitat animalista que alertava que en un local es feien sessions de ioga amb cadells de gossos de pocs mesos. La dinàmica d’aquesta activitat consistia en mostrar els cadells durant les sessions de ioga i les persones interessades feien les comandes de compra, un sistema de comercialització d’animals totalment il·legal.

 

 

Gràcies a la intervenció es van poder rescatar sis cadells de molt curta edat, tots ells amb irregularitats en la identificació i, per tant, amb impossibilitat de traçabilitat sanitària. Quatre dels animals provenen de països de fora de la Unió Europea amb passaports manipulats amb irregularitats en el compliment de la pauta de vacunes contra la ràbia. Els animals van donar positiu de Giardiasis, una malaltia intestinal de propagació molt ràpida, tant entre animals com entre persones, que ocasiona fortes diarrees i, que si no es tracta amb dieta i medicació adequada, pot esdevenir malaltia crònica en cadells de poca edat.

Els animals actualment estan sota la tutela del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB) i el departament de Protecció dels Animals iniciarà el corresponent expedient sancionador per les irregularitats. Aquesta intervenció ha estat possible gràcies a la col·laboració entre la Unitat d’Investigació, la unitat de Reforç a les Emergències i Proximitat, ambdós de la  de la Guàrdia Urbana i del Departament de Gestió i Protecció dels Animals de l’Ajuntament de Barcelona.

Aquesta col·laboració permanent ha facilitat actuacions molt rellevants en la lluita contra el comerç il·lícit amb cadells i el maltractament animal a la ciutat.

Intervencions com la realitzada el passat mes setembre que va finalitzar amb la detenció de 13 persones i més de 400 animals recuperats en el que va ser la primera operació a Catalunya en la que van treballar de forma conjunta els quatre cossos policials (Guàrdia Urbana,  Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil) i que  va permetre desarticular una xarxa criminal organitzada de comerç il·legal d’animals de companyia que funcionava principalment a Catalunya i Madrid. Aquesta important operació policial té origen a Barcelona i és fruit d’una actuació de l’Ajuntament de Barcelona. En concret l’inici es remunta a l’any 2020 quan el Departament de Protecció dels Animals de Barcelona i agents de la UREP de la Guàrdia Urbana van realitzar una inspecció en una botiga d’animals de l’Eixample on van localitzar 33 gossos malalts.

 

Descarregar vídeo en format MP4

Paraules clau

animals/ cadells/