L’Ajuntament ofereix més de 360.200 places per a la campanya de vacances d’estiu per a infants i adolescents : Servei de Premsa

L’Ajuntament ofereix més de 360.200 places per a la campanya de vacances d’estiu per a infants i adolescents

26/03/2024



Temps estimat de lectura: 4 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa un any més la campanya municipal de vacances d’estiu per a què els infants i adolescents de Barcelona, d’1 a 17 anys, puguin gaudir de més d’un miler d’activitats durant el període de vacances. Enguany s’ofereixen 360.268 places per triar entre activitats de lleure, esportives, temàtiques i familiars. 

El període d’inscripció i de sol·licitud de beca començarà el dimarts 2 d’abril, tot i que algunes entitats poden decidir obrir les inscripcions més tard de la data indicada.  Aquest detall i la programació completa de la campanya T’estiu molt es pot consultar a la web https://www.barcelona.cat/vacances/ca

 

 

 

 

El programa de T’estiu molt inclou activitats de tipologia molt variada en l’àmbit del lleure educatiu, on es promociona l’activitat lúdica i sociocultural, l’activitat esportiva i la de l’aprenentatge, tot en un marc d’acció planificat i participatiu. L’oferta d’activitats inclou bressol d’estiu, campaments, colònies, estades culturals fora de Catalunya, rutes, casals esportius, Campus Olímpia, taller d’arts escèniques, cursos d’anglès o activitats en família, entre d’altres, són algunes de les propostes que es plantegen per a gaudir de les vacances d’estiu. 

La data d’inici de les activitats generals serà el 22 de juny i s’allargarà fins al 6 de setembre, just per adaptar-se a l’inici del curs escolar.

L’objectiu de T’estiu molt és, que mitjançant les diferents activitats de l’educació en el lleure, socioculturals i esportives, es transmetin els valors de la convivència i la companyia, així com de respecte a l’entorn, i es gaudeix del temps de vacances d’una forma divertida i segura. Alhora que afavorir la conciliació de la vida personal i laboral de les famílies.

A més, la campanya de vacances d’estiu facilita l’accés a les activitats a tots els infants i adolescents de la ciutat gràcies al suport econòmic que l’Ajuntament destina a aquelles famílies i infants que, per motius econòmics o personals, necessiten una atenció especial per accedir a les activitats. Enguany, el consistori inverteix 5,1M d’euros per a cobrir aquestes beques. 

 

Un total de 270 entitats habilitades

L’Ajuntament de Barcelona estableix una habilitació per a les entitats responsables del desenvolupament de les activitats. Amb aquest pas s’assegura una oferta àmplia d’activitats obertes a tots els infants i adolescents, una relació adequada entre qualitat i preu, una ràtio adient de monitors/es, i diferents requisits amb els quals ha de complir l’entitat organitzadora.

 

En aquesta edició, s’han habilitat 270 entitats, el que es tradueix en poder oferir 1.087 activitats per a aquest estiu.

Les obres previstes per l’execució del Pla Clima Escola en 24 centres no afectaran el desenvolupament de les activitats d’estiu

Durant aquest estiu es desenvoluparan les obres del primer paquet d’actuacions previstes al Pla Clima Escola, que impulsa l’Ajuntament de Barcelona. En concret, 24 escoles públiques de la ciutat es climatitzaran amb maquinària d’aerotèrmia i s’hi instal·laran plaques fotovoltaiques per subministrar l’energia necessària per cobrir la demanda d’aquests equips climatitzadors. 

Les obres d’instal·lació d’aquests aparells s’han programat durant els mesos d’estiu per no afectar l’activitat escolar durant el curs. Això no obstant, en la gran majoria de les escoles que es climatitzaran en els propers mesos l’actuació tampoc tindrà cap afectació en el desenvolupament dels casals d’estiu que es desenvolupen en període de vacances. Per tant, en general els treballs d’instal·lació podran conviure amb l’activitat dels casals sense cap problema. 

Només en 9 de les 24 escoles a on es fan treballs del Pla Clima ha estat impossible, tècnicament, compatibilitzar l’activitat de casal al mateix centre a on es fan les obres de climatització. Els equips tècnics del Consorci d’Educació de Barcelona, que executa el Pla Clima, i els equips tècnics dels diferents districtes estan treballant conjuntament amb les AFA dels centres afectats per reubicar les activitats d’estiu en altres espais. I per tant, totes les activitats programades es podran desenvolupar amb total normalitat en espais alternatius propers. 





Paraules clau

infants i adolescents/ vacances d'estiu/