L’alcalde Jaume Collboni es reuneix amb el sindicat de futbol femení FUTPRO : Servei de Premsa

L’alcalde Jaume Collboni es reuneix amb el sindicat de futbol femení FUTPRO

27/03/2024Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde Jaume Collboni ha mantingut aquest dimecres una trobada institucional amb la presidenta del sindicat FUTPRO, Amanda Gutiérrez. Hi han participat també també la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Cultura, Educació i Cicles de Vida, Maria Eugènia Gay; i el regidor d’Esports, David Escudé.

 

 

 

 

A la trobada han analitzat la situació actual del futbol femení, sobretot pel que fa al reconeixement dels drets laborals de les jugadores. En aquest sentit, la representant del primer sindicat de futbol femení creat a Espanya ha traslladat a l’alcalde la necessitat de poder disposar d’un espai estable des d’on realitzar la seva activitat. L’alcalde s’ha mostrat obert a poder col·laborar per tal que FUTPRO pugui operar des de la ciutat de Barcelona.

 

El futbol femení, en auge

Futpro es va fundar a finals de l’any 2021 i l’abril de 2022 es va presentar públicament de la mà de l’Ajuntament. Es tracta de la primera associació  formada exclusivament per dones futbolistes i té com a principal objectiu defensar els drets laborals de les jugadores, facilitant al mateix temps el canvi i l’evolució al món del futbol.

La seva creació ve impulsada per l’auge social i mediàtic del futbol femení i la constatació alhora de les grans diferències respecte al futbol masculí pel que fa als drets laborals. Està obert tant a futbolistes de Primera Divisió com de 1a RFEF i 2a RFEF, com a futbolistes retirades, jugadores a l’estranger, i també jugadores amateurs.

Paraules clau

futbol femení/