La Comissió de Govern aprova inicialment el pla especial urbanístic per adquirir l’equipament de La Miranda, al barri de la Salut : Servei de Premsa

La Comissió de Govern aprova inicialment el pla especial urbanístic per adquirir l’equipament de La Miranda, al barri de la Salut

31/03/2024Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona fa un pas més per fer realitat l’adquisició de la seu de l’associació La Miranda i mantenir així la seva activitat al barri de la Salut, al districte de Gràcia, ara com a equipament públic. La Comissió de Govern ha aprovat inicialment el pla especial urbanístic per poder tirar endavant l’adquisició del bé immoble situat a l’avinguda del Coll del Portell, 74.

L’adquisició forma part de les actuacions per fomentar la cultura previstes al Pla estratègic del Park Güell 2023-2026, de manera que l’expropiació es finançarà amb el retorn de la gestió del Park. En conjunt, el solar de La Miranda consisteix en una parcel·la de 455 metres quadrats, un sòl qualificat de sistema d’equipaments comunitaris i dotacionals. Amb aquest pla especial urbanístic, l’Ajuntament en defineix els usos culturals de l’equipament i n’estableix la titularitat pública, i en justifica l’interès públic de l’expropiació, pas previ i necessari per poder-lo adquirir.

La Miranda exerceix les activitats en aquest local privat des de 2002 en règim de lloguer. La baixada d’ingressos a causa de la pandèmia va posar en risc l’activitat de l’equipament. Amb l’adquisició, el Districte de Gràcia podrà cedir la gestió a l’entitat perquè pugui mantenir les activitats que ha realitzat les darreres dues dècades.

La Miranda és una associació privada amb vocació de servei públic que té com a principals objectius fomentar la interrelació personal, potenciant la creativitat i convivència entre els veïns i veïnes del barri de la Salut. Actualment l’associació està formada per més d’un centenar de socis i sòcies i és l’entitat gestora del Projecte Salutem Accions Comunitàries del barri de La Salut.

Paraules clau

Gràcia/ La Miranda/ La Salut/