Jaume Collboni rep al Regiment Barcelona 63 de l’Exèrcit que marxa en missió de pau al Líban com a cascos blaus : Servei de Premsa

Jaume Collboni rep al Regiment Barcelona 63 de l’Exèrcit que marxa en missió de pau al Líban com a cascos blaus

06/04/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha rebut aquest dissabte a una representació dels membres del Regiment Barcelona 63 de l’Exèrcit que marxa la setmana vinent cap al Líban en missió de pau com a cascos blaus de les Nacions Unides.

 

 

A la recepció també hi han assistit el delegat del Govern, Carlos Prieto; el tercer tinent d’alcalde, Albert Batlle; la comissionada de convivència, Montserrat Surroca; el cap del Regiment Barcelona 63, coronel Pedro Valdés; el cap del batalló Cataluña (integrat dins l’esmentat regiment), el tinent coronel Alberto Gutiérrez; i una representació dels 128 membres que es desplegaran al Líban.

En la seva intervenció, l’alcalde ha destacat que es tracta que aquesta recepció es “un acte de normalitat institucional i democràtica” i ha expressat el seu agraïment i suport als efectius del Regiment Barcelona 63 que participaran en aquesta missió de pau internacional. A més, ha assenyalat que el fet que porti el nom de Barcelona “és un orgull per a la ciutat”. En aquest sentit ha recordat que Barcelona sempre “ha demostrat la seva capacitat única per trobar camins de pau quan semblaven impossibles”.

De la seva banda, el delegat del Govern, Carlos Prieto, ha celebrat el retorn del Regiment Barcelona 63 a l’Ajuntament de Barcelona, “que no es produïa des que Pasqual Maragall era alcalde”. Així, ha destacat el paper de l’alcalde Collboni i de l’Ajuntament que lidera “amb vocació d’integració de l’exèrcit com el que és: una força més de tots els catalans i catalanes i, concretament, dels barcelonins i barcelonines”. “Era imprescindible que l’alcalde obrís la porta de la casa de tots els barcelonins i barcelonines”, ha incidit Prieto, que ha assegurat que el Regiment “portarà amb orgull el nom de Barcelona” a la seva missió al Líban.





Paraules clau

Cascos Blaus en Missió de Pau al Líban/