Alumnat de 45 instituts barcelonins es troben per compartir treballs de recerca de batxillerat a la Mostra de Recerca Jove : Servei de Premsa

Alumnat de 45 instituts barcelonins es troben per compartir treballs de recerca de batxillerat a la Mostra de Recerca Jove

10/04/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Arriba la setzena edició de la Mostra de Recerca Jove, un espai on els autors dels treballs de recerca de batxillerat triats pels instituts de Barcelona es trobaran en un acte que els permetrà lluir les seves recerques i conèixer les dels seus companys. Enguany s’han seleccionat 52 alumnes, que s’organitzaran en taules rodones agrupades segons l’àmbit de cada recerca, l’originalitat del producte final o l’aprofitament de les aliances externes. L’acte tindrà lloc l’11 d’abril a les 16.00h a l’Auditori de Sant Martí (plaça Angeleta Ferrer, 2, Barcelona).

Com a novetat respecte les edicions anteriors, s’incorporen quatre tallers (científic, social, artístic i tecnològic) amb experts que aportaran la seva visió de la recerca i oferiran a l’alumnat l’oportunitat posar en comú les experiències viscudes al llarg del procés d’investigació.

Les temàtiques són enguany diverses: des de la bioètica fins a l’aplicació de la intel·ligència artificial a la traducció, passant per estudis d’història, tecnologia, art o psicologia. En tot cas, però, mantenen en comú l’alta qualitat de les investigacions i l’aplicació del mètode científic. I és que l’objectiu de la Mostra de Recerca Jove de Barcelona és el de reconèixer l’esforç i la bona feina de l’alumnat i el professorat que tutoritza treballs de recerca, així com  potenciar i difondre les iniciatives que s’estan duent a terme a la ciutat pel que fa a la recerca en el batxillerat. És per aquest motiu que els treballs es publicaran en format de pòster a les webs del Consorci d’Educació de Barcelona i dels Serveis Educatius dels districtes.

Anna Díaz, tècnica docent de la direcció d’ensenyaments postobligatoris del Consorci d’Educació de Barcelona, explica que la Mostra “és una manera de posar en valor els diferents processos de recerca que aplica l’alumnat en els seus treballs i la feina tutorització que porten a terme els docents”. I afegeix la gran importància que té el fet de “posar a disposició dels centres un espai de trobada que serveixi per conèixer diferents maneres d’enfocar la recerca en diversos instituts”.

L’acte de la Mostra de Recerca Jove vol compartir els processos de recerca i la implicació de l’alumnat i professorat en l’elaboració dels treballs, no és una entrega de premis. L’objectiu s’inscriu estrictament en l’àmbit pedagògic i reflexiu.

 

Per a més informació o per assistir a la Mostra de Recerca Jove de Barcelona, si us plau, poseu-vos en contacte amb el gabinet de premsa del Consorci d’Educació de Barcelona:

671778128 / premsaconsorcieducacio@gencat.cat





Paraules clau

Mostra de Recerca Jove/ recerca/