Jordi Valls viatja a Nova York per compartir reptes en innovació digital i turisme : Servei de Premsa

Jordi Valls viatja a Nova York per compartir reptes en innovació digital i turisme

12/04/2024Temps estimat de lectura: 3 minuts

El tinent d’alcaldia d’Economia, Hisenda, Promoció Econòmica i Turisme, Jordi Valls, encapçala una representació de l’Ajuntament de Barcelona que ha viatjat aquest dijous i divendres a la ciutat de Nova York per tal de compartir reptes en innovació digital i turisme amb aquesta metròpoli estatunidenca. L’agenda del tinent d’alcaldia complementa les activitats que ha desplegat el Consorci de Turisme de Barcelona des del passat 8 d’abril en una missió amb visites a Miami i Nova York, i abordarà qüestions d’interès per a la ciutat com la regulació dels habitatges d’ús turístic (HUT’s) o bé l’aplicació de la intel·ligència artificial (IA) en la planificació urbana.

 

 

Així doncs, Valls mantindrà aquest divendres una reunió de treball amb representants de la NYC Office of Technology and Innovation de l’Ajuntament de York per conèixer de primera mà les seves polítiques en matèria de connectivitat, aplicació de la intel·ligència artificial als reptes urbans i impuls de la digitalització. Valls ha visitat també el centre de recerca d’IBM, clau no només en el desenvolupament de la IA, sinó també en el disseny de xips i en comunicació quàntica. Tots aquests temes són d’especial interès per a Barcelona, on hi ha iniciatives similars tant en IA com en comunicació quàntica vinculades a centres de referència mundial com són el Barcelona Supercomputing Center (BSC) i l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO). Pel que fa al disseny de xips, l’Ajuntament té especial interès en la política de desenvolupament d’IBM, atès que la regió de Barcelona ja disposa de quatre centres de disseny de xips que estan associats al BSC, Intel, Cisco i l’ICN2.

D’altra banda, Valls mantindrà reunions amb alguns operadors turístics de la ciutat, com el gremi d’hotels novaiorquès, i amb organitzacions com la Regional Plan Association per conèixer de primera mà el funcionament i efectes de la recent limitació que s’ha adoptat a Nova York sobre habitatges d’ús turístic. Les dues ciutats han mantingut contactes en els darrers mesos per compartir l’abordatge sobre la regulació d’aquest tipus d’allotjament turístic.

A més a més, el tinent d’alcaldia ha assistit a la presentació de la 37a edició de la Copa Amèrica que acollirà Barcelona entre els mesos d’agost i octubre, en un acte pensat per operadors turístics i premsa especialitzada de Nova York sota el lema ‘You’ll sea’. Aquest, de fet, ha estat un dels objectius de la missió organitzada pel Consorci de Turisme de Barcelona, atès que els Estats Units acullen un dels sis equips participants en aquesta competició esportiva de rellevància mundial.

Per part de l’Ajuntament de Barcelona, també el comissionat de Polítiques d’Infància, Adolescència, Joventut i LGTBI, Javier Rodríguez, s’ha desplaçat a Miami i Nova York per conèixer i compartir sinèrgies amb els representants polítics en matèria LGTBI d’ambdues ciutats. El comissionat s’ha reunit amb els equips de les ‘Pride boards’ de totes dues ciutats per establir vies de col·laboració amb l’objectiu de situar Barcelona en el mapa d’esdeveniments internacionals del col·lectiu LGTBI. A més a més, ha aprofitat el viatge per visitar el centre LGTBI de Nova York.

Paraules clau

promoció/