S’obren al públic els jardins de Margaret Michaelis, al barri de Vallcarca i Penitents : Servei de Premsa

S’obren al públic els jardins de Margaret Michaelis, al barri de Vallcarca i Penitents

14/04/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Els nous jardins de Margaret Michaelis, al barri de Vallcarca i els Penitents, ja són una realitat i ja estan oberts al públic des d’aquest cap de setmana. Es tracta d’un nou espai d’uns 2.000 metres quadrats, de forma trapezoïdal, repartits en tres nivells diferents, amb zones d’estada i una àrea de joc infantil. El nou parc està situat a la cruïlla de l’avinguda de Vallcarca i el carrer d’Anna Piferrer, en un espai annex a la comissaria de la Guàrdia Urbana i davant de la sortida de l’estació de metro de Penitents de la L3. La inversió per a construcció del nou parc ha estat de 2,52 milions d’euros.

 

 

 

 

 

El disseny dels jardins parteixen de la topografia i el desnivell de dos metres que presenta el solar, amb tres nivells que acoten tres espais diferenciats. Les plataformes i els talussos resultants són, en bona part, els responsables de dotar d’identitat al parc, de manera que els usos d’aquests jardins no solament se situen als espais plans sinó que també aprofiten els desnivells, amb tobogans, grades i escales integrades, transformant-los en espais de joc i d’itineraris interns que comuniquen les diferents cotes.

Un cop s’aixequin les restriccions per la situació d’emergència per sequera, es culminaran els jardins amb la creació d’una zona de vegetació frondosa, a més de zones de plantes aromàtiques, vinculades  a les àrees de descans.

Cadascun dels tres nivells dels jardins s’ha projectat de manera que tinguin un caràcter diferenciat, adaptant-se a les necessitats dels usos i activitats que s’hi ha de dur a terme i tenint en compte la topografia, i les edificacions existents. La primera plataforma, situada a la cota més baixa, a l’extrem sud, dona continuïtat a la massa boscosa preexistent. La segona plataforma, a la cota intermèdia i al centre del parc, és on se situa un espai de jocs diàfan i dinàmic, mentre que la darrera plataforma, a la cota més elevada i a l’extrem nord, obre una esplanada àmplia i versàtil, que en el seu extrem més elevat acaba en una grada.

L’obertura dels jardins de Margaret Michaelis també resol la connectivitat entre els carrers d’Anna Piferrer i els d’Otília Castellví i Cesare Cantù, amb la creació de nous itineraris de pas que milloren tant la relació entre les diferents zones de l’entorn, com la qualitat d’aquests espais.

En aquest sentit de relació amb l’entorn, des del carrer d’Anna Piferrer, a l’extrem sud de l’àmbit, s’arriba ara a les rampes d’accés al Parc Sanitari, i per l’extrem nord del parc s’arriba a la cota més alta de l’entorn, al carrer Cesare Cantù, al qual es dona continuïtat perquè pugui finalment comunicar amb el carrer Anna Piferrer.





Paraules clau

jardins de Margaret Michaelis/ Vallcarca i els Penitents/