Es constitueix i comença a funcionar la Comissió del Pacte per la Ronda de Dalt : Servei de Premsa

Es constitueix i comença a funcionar la Comissió del Pacte per la Ronda de Dalt

15/04/2024



Temps estimat de lectura: 5 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha constituït avui la Comissió del Pacte per la Ronda de Dalt, tal com estableix el decret d’Alcaldia que en regula el règim de funcionament, així com l’estructura i les funcions.

 

 

 

 

Aquesta comissió la formen persones de diferents àmbits: de l’àmbit polític municipal, de l’àmbit professional –persones expertes-, de l’àmbit veïnal, associatiu i econòmic, i de l’àmbit tècnic també municipal. En concret, el decret en el punt tercer estableix aquesta composició:

Aquesta composició serà flexible i podrà ampliar-se de manera puntual o continuada en cas que es consideri.

Les entitats dels moviments socials i econòmics que en formen part per tant són les següents:

També en formaran part:

Pel que fa a les persones expertes independents, es convidarà a persones representants de:

L’objecte i l’àmbit del Pacte per la ronda de Dalt i el seu entorn és impulsar un gran pacte de ciutat per aquesta transformació prevista que no només afecta el vial sobre el qual es construirà la cobertura, sinó que té un impacte molt important sobre els barris que l’envolten. Es tracta, d’acord amb el que estableix el decret d’alcaldia, “d’un projecte de gran importància per al desenvolupament dels barris de l’entorn i del conjunt de la ciutat, ja que suposa una gran oportunitat per millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes i de donar resposta a una demanda ciutadana llargament reivindicada”. Així doncs, el Pacte per la ronda de Dalt “serà el marc o l’espai de treball i de participació que tindrà com objectiu estudiar i avaluar les opcions de futur per a la transformació de la ronda de Dalt i els barris de l’entorn, en l’àmbit del districte d’Horta-Guinardó, per tal de cercar les millors propostes i solucions a nivell tècnic, social i econòmic”.

Per altra banda, els treballs, en una primera fase, se centraran en el districte d’Horta-Guinardó. Assolit un acord sobre la transformació en aquest districte, o quan així ho consideri la Comissió del Pacte per la ronda de Dalt, es plantejarà l’abordatge i la continuïtat de la transformació als districtes de Sarrià-Sant Gervasi, Gràcia i Nou Barris.

Pel que fa a les funcions de la Comissió del Pacte per la Ronda de Dalt, es tracta d’un espai de treball i de participació, de naturalesa consultiva, sobre la transformació de la ronda de Dalt i el seu entorn integrat amb les funcions següents:

La Comissió gaudeix d’autonomia per exercir les seves funcions i d’independència en els informes i opinions que emeti.

Per tal de desenvolupar les funcions que té atribuïdes, la Comissió del Pacte s’estructura en:

El decret estableix un règim de sessions i reunions que podran ser en diferents formats, tant temàtics com per àmbits territorials, i que podran constituir grups d’estudi. En tot cas se celebrarà com a mínim una sessió plenària de la comissió a l’any.

Tota la informació, la documentació i les reunions de la Comissió es faran públics a través del web decidim.barcelona.





Paraules clau

Ronda de Dalt/