Viatge institucional de l’alcalde a Milà amb motiu de Milan Design Week : Servei de Premsa

Viatge institucional de l’alcalde a Milà amb motiu de Milan Design Week

17/04/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

 

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni viatja aquest dijous i divendres a Milà amb motiu de la celebració de la Design Week d’aquesta ciutat. La Milan Design Week és una de les grans plataformes internacionals per al sector del disseny i la creativitat. Milà va rebre l’any passat més de 500.000 visitants durant la Design Week. En total, el Fuorisalone va rebre un 25% més de visitants que al 2022. Acompanyen l’alcalde, el regidor de Cultura i Indústries Creatives, Xavier Marcé i la directora d’Indústries Creatives i del Disseny Hub Barcelona, Mireia Escobar.

 

 

Entre les diverses activitats previstes, l’alcalde visitarà l’ exposició “Inspired in Barcelona: Terra Rossa”, en el marc del FuoriSaloni. Es tracta d’una exhibició col·lectiva que commemora la rica tradició ceràmica de Catalunya i la seva influència en el món del disseny contemporani. Aquesta és la quarta edició en la qual el disseny barceloní i català es mostra Milà en la iniciativa Inspired in Barcelona que promou l’Ajuntament de Barcelona a través de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i el Disseny Hub Barcelona (DHUB) i la Generalitat de Catalunya a través d’ACCIÓ – Catalonia Trade & Investment.

L’exposició l’ organitza el Barcelona Centre de Disseny (BCD) i els comissaris són enguany Apartamento Studios i Júlia Esqué. “Terra Rossa” és una exposició col·lectiva i conceptual inspirada en l’ús de l’argila com a element primordial i universal per a la creació dels primers artefactes de disseny, habituals especialment a la regió mediterrània. La peça central de la instal•lació és una gran piràmide teatral amb 75 càntirs originals fruit de la reinterpretació de 15 dissenyadors i artistes catalans com Marc Morro, Jaume Ramírez, Apparatu o Clàudia Valsells, entre d’altres.

En el recorregut per conèixer com es presenta el disseny català i espanyol a la Milano Design Week continuarà a l’exposició Appartamento Spagnolo. Organitzada per l’ICEX, mostra una selecció detallada de 18 empreses espanyoles del sector de l’interiorisme, 5 de les quals són de Barcelona: Faro Barcelona, Hobby Flower, Roca, Tres Griferia i Vibia.

El divendres, la delegació institucional de Barcelona, encapçalada per l’alcalde, també visitarà el Pirelli HangarBicocca acompanyats pel director general de l’equipament, Alessandro Bianchi. El Pirelli HangarBicocca és una institució de referència per a la comunitat artística internacional, un museu gratuït que compta amb programes de recerca i difusió, on l’art és un vehicle de reflexió sobre la societat contemporània.

 

Trobada bilateral entre Barcelons i Milà

La visita institucional també inclourà una reunió bilateral amb l’alcalde de Milà, Giseppe Sala a l’Ajuntament de Milà. L’agenda de la trobada inclou diversos aspectes que donen continuïtat a l’estreta relació entre les dues ciutats de manera bilateral i també en el marc de les xarxes europees en les que els dos municipis participen, com ara la xarxa C-40.

Es tractaran qüestions relacionades amb la transició climàtica justa, incloent la millora de la mobilitat a través del reforçament del transport públic, l’electrificació o la descarbonització. En aquest sentit, i més àmpliament sobre com avançar en les iniciatives relacionades amb el Green Deal dins de la C-40.

En el marc de l’impuls d’una major cooperació entre ciutats mediterrànies, es plantejaran treballs en dos eixos clau: el climàtic, en l’àmbit de la Mediterrània;  i el social, incloent una col·laboració més propera amb ciutats africanes.

També seran un dels temes per compartir experiències i enfocaments les polítiques sobre habitatge. L’accés a l’habitatge es tracta d’un dels grans reptes per ambdues ciutats.

 

PROGRAMA VIATGE DE L’ALCALDE A MILÀ. MILAN DESIGN WEEK. 18-19 ABRIL 2024
ACTIVITATS DESTACADES

 

Dijous 18 d’abril

19.30 hores (hora local)
Visita a l’exposició Inspired in Barcelona: Terra Rossa
Lloc: Casa Nervesa / Sirtori26 – Porta Venezia Design District. Via Giuseppe Sirtori 26

 

Divendres 19 d’abril

10.30 hores (hora local)
Visita a Pirelli HangarBiccoca
Lloc: Pirelli HangarBiccoca. Via Chiese 2, 20126 Milano

12.00 hores (hora local)
Visita a l’exposició Appartamento Spagnolo
Lloc: Palazzo Castiglioni. Corso Venezia , 47 (accés per Corso Venezia, 51). Via Ugo Foscolo 3 (corner Galleria Vittorio Emmanuelle II)

15.00 hores (hora local)
Reunió amb Giuseppe Sala, Sindaco di Milano
Lloc: Ajuntament de Milà. Palazzo Marino. Piazza della Scala, 2





Paraules clau

Milan Design Week 2024/