Barcelona acull del 22 al 26 de maig el 7è TRAM Barcelona Open amb les estrelles del tennis en cadira de rodes : Servei de Premsa

Barcelona acull del 22 al 26 de maig el 7è TRAM Barcelona Open amb les estrelles del tennis en cadira de rodes

18/04/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

 

Aquest matí s’ha presentat la 7a edició del TRAM Barcelona Open, el Torneig Internacional de Tennis en Cadira de Rodes que enguany arriba a la seva 7a edició. Un any més, les instal·lacions del Reial Club de Polo de Barcelona acolliran, del 22 al 26 de maig, els i les millors tennistes del món de l’especialitat. A la setena edició d’aquest esdeveniment, que té com a entitat organitzadora a la Fundació Johan Cruyff i com name sponsor a TRAM, el tramvia de Barcelona, i que compta com a patrocinadors a Moventis, Quirónsalud, La Vanguardia, i Uniqlo, hi participaran uns 50 jugadors i jugadores de més 22 nacionalitats diferents.

Enguany,  el TRAM Barcelona Open es manté a la màxima categoria, ITF1, esdevenint l’únic torneig d’aquesta categoria al nostre país, i torna a presentar una inscripció de luxe. Així, el torneig es consolida com un dels 10 tornejos més importants del circuit mundial Uniqlo Wheelchair Tennis Tour i puntuable per als Jocs Paralímpics de París 2024, així com el torneig preferent de preparació de la gira de terra batuda previ a Roland Garros.

El tennis en cadira de rodes es presenta com un esport espectacular, que compta amb més de 1.000 jugadors i jugadores del rànquing internacional i amb 180 tornejos anuals repartits en 40 països arreu del món. L’única diferència amb el tennis dempeus és que als partits en cadira de rodes està permès que la pilota boti dos cops, si s’escau. Tot i així, els jugadors i jugadores d’aquests nivells de competició només utilitzen un sol bot en el 80% dels punts i la velocitat del servei pot arribar als 150 km/h.

Amb el TRAM Barcelona Open, la capital de Catalunya, considerada com un referent mundial per al món de l’esport i del tennis, es converteix durant cinc dies en una gran cita anual per a l’esport adaptat i acollirà el dissabte 25 de maig les finals en les categories dobles i quad i el matí del diumenge 26 de maig les grans finals individuals de les categories femenina i masculina, respectivament.

 

Presentació al Barcelona Open Banc Sabadell – 71è Trofeu Conde de Godó

L’acte de presentació ha tingut lloc al Reial Club Tennis Barcelona, en el marc del Barcelona Open Banc Sabadell – 71è Trofeu Conde de Godó, i ha comptat amb la participació de David Escudé, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona i Diputat Delegat d’Esports de la Diputació de Barcelona; el Director General de TRAM, Humberto López Vilalta; la directora de Marketing de Moventia, Sandra Llunell; el Director Esportiu de la Real Federación Española de Tenis, Javier Soler; el President de la Federació Catalana de Tennis, Jordi Tamayo; el Responsable de la Secció de Tennis del Real Club de Polo de Barcelona, Carlos Homedes; el Director Territorial de Desenvolupament de Negoci de Quirónsalud, Carlos Seguí; el Director de Patrocinis y Comunicació de La Vanguardia, Alejandro Teodoro; la Directora de la Fundació Cruyff, Pati Roura; i el director del TRAM Barcelona Open, Jose Coronado.

 

Objectius socials

A banda de l’objectiu esportiu, el TRAM Barcelona Open no perd de vista el seu objectiu social, donant a conèixer el tennis en cadira de rodes i els valors que representa, com la igualtat d’oportunitats i la inclusió social, a la societat, amb especial focus a la infància i la joventut, mitjançant exhibicions, clínics, xerrades a escoles i diferents activitats paral·leles al torneig.

El TRAM Barcelona Open estarà obert a la ciutadania i les entrades, gratuïtes, estaran disponibles amb una reserva prèvia a través del seu web (www.barcelona-open.com) i es podrà seguir en directe a través de la seva aplicació mòbil oficial (TRAM Barcelona Open) disponible tant a través de l’App Store com Google Play Store.

 

Més informació:

TRAM Barcelona Open 2024

Imatges de la presentació aquí

 





Paraules clau

esports/