Barcelona i Milà reforcen l’aliança per accelerar la transició verda : Servei de Premsa

Barcelona i Milà reforcen l’aliança per accelerar la transició verda

19/04/2024Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha viatjat a Milà per acompanyar els artistes, empreses, estudis i entitats barcelonines que participen a la Design Week. Aquesta és la trobada mundial més important pel que fa al disseny contemporani i l’interiorisme, i per tant un gran aparador perquè les obres dels i les creadores barcelonines i catalanes s’obrin al món.

La visita institucional també ha servit per celebrar una reunió bilateral amb l’alcalde de la ciutat, Giusepe Sala. A primera hora de la tarda, els dos responsables municipals s’han reunit a l’Ajuntament de Milà amb l’objectiu de reforçar la relació institucional i per actualitzar alguns dels temes de l’agenda compartida per ambdues ciutats.

 

 

Pel que fa a l’agenda de la transició climàtica local, s’han abordat qüestions relacionades amb la millora de la mobilitat a través del reforç del transport públic, l’electrificació o la descarbonització.

Els dos alcaldes també han acordat donar un l’impuls a projectes per aconseguir una major cooperació entre ciutats mediterrànies.

Barcelona i Milà participen a més en diverses xarxes europees de ciutats. En el marc de la C40 s’ha acordat continuar treballant en els objectius per avançar en les iniciatives relacionades amb el Green Deal i descarbonització dins la xarxa. En l’àmbit europeu, s’han instat a fer seguiment de les demandes recollides a la Declaració Ciutats Europees per a l’elaboració de polítiques europees i la democràcia, sorgida de la trobada de la xarxa celebrada a Barcelona l’any passat. Han coincidit en la necessitat d’augmentar la visibilitat, el reconeixement i la participació activa de les autoritats locals en els processos europeus de presa de decisions i en l’aplicació de les polítiques europees.

 


Exposició “Inspired in Barcelona: Terra Rossa”. Autor: ®Francesco Stelitano
 


Exposició del Pirelli HangarBicocca

Paraules clau

c40/ ciutats/ Disseny/ Eurocities/ italia/ Milà/ Milan Design Week/