Els barcelonins omplen el Jardí Botànic per celebrar el seu 25è aniversari : Servei de Premsa

Els barcelonins omplen el Jardí Botànic per celebrar el seu 25è aniversari

21/04/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

El Jardí Botànic de Barcelona ha celebrat avui el seu 25è aniversari amb una festa, gratuïta i adreçada a tots els públics, que ha permès a la ciutadania gaudir de música en viu, espectacles de circ i de carrer, jocs de pistes, conta contes, monòlegs plens d’humor, jocs de fusta gegants, tallers, visites guiades i  foodtucks per menjar.

Situat  a Montjuïc, entre el Castell i l’Estadi Olímpic,  el Jardí Botànic de Barcelona va obrir les portes el 18 d’abril de 1999 amb una idea simple: reunir a Barcelona les plantes que s’han adaptat arreu del món a viure en les cinc regions del planeta que tenen condicions de clima mediterrani. A més de la conca Mediterrània, aquestes regions  es troben a  Austràlia, Sud-àfrica, Xile i Califòrnia.

 

 

 

 

Dues dècades i un lustre després, el Jardí Botànic de Barcelona mostra més de 20.000 plantes de 2.000 espècies de flora mediterrània distribuïdes segons les seva procedència geogràfica i d’acord amb el paisatge que formen a la natura. És així com, en només 14 hectàrees és possible fer un passeig per quatre continents en un escenari privilegiat per les vistes al delta del Llobregat, l’àrea metropolitana, l’anella Olímpica i la serra de Collserola.

El Jardí conserva una col·lecció de bonsais d’espècies mediterrànies i disposa d’un  Banc de Llavors, un instrument fonamental per a la conservació de la biodiversitat vegetal de Catalunya.

La vegetació mediterrània està considerada com una de les més riques en diversitat d’espècies però actualment està fortament amenaçada per culpa de l’acció humana. Per aquest motiu, el Jardí té dos objectius principals: contribuir a la preservació de les espècies vegetals per al futur i fer-ne divulgació per sensibilitzar els ciutadans.





Paraules clau

25 anys/ jardí botànic/