Barcelona, premiada pels actes de celebració del Dia Internacional de les Matemàtiques : Servei de Premsa

Barcelona, premiada pels actes de celebració del Dia Internacional de les Matemàtiques

23/04/2024Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

L’Ajuntament de Barcelona ha rebut el Premi Matemàtiques i Societat 2024, que atorga la Fundació Ferran Sunyer i Balaguer, pels actes de celebració del Dia Internacional de les Matemàtiques. Aquest premi, que es convoca anualment, esta inclòs en el Cartell de Premis de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). El regidor del Pla de Barris, Promoció de les persones grans i Educació, Lluís Rabell, ha estat l’encarregat de recollir el guardó en l’acte de lliurament dels Premis de l’IEC.

 

 

 

 

En concret, el premi es concedeix a l’Ajuntament de Barcelona per la seva iniciativa en l’organització dels actes de celebració del Dia Internacional de les Matemàtiques, el dijous 14 de marc a la ciutat de Barcelona, amb el lema “Barcelona amb les matemàtiques”.

El Jurat ha valorat l’organització, durant aquell dia, de tallers de matemàtiques per a joves escolars de centres de secundaria de Ciutat Vella amb una aposta clara per l’equitat de gènere i l’equitat social, per promoure les matemàtiques adreçades a la ciutadania i per l’acte de  descoberta d’una placa simbòlica amb el nombre π a la placa del Pi de Barcelona. La celebració també va incloure un acte solemne al Salo de Cent de l’Ajuntament de Barcelona presidit per Jordi Valls, quart tinent d’alcalde, amb la participació de la doctora Ariadna Farres, especialista en astrodinàmica al Goddard Space Flight Center de la NASA.

El Premi Matemàtiques i Societat, instituït l’any 2008 per la Fundació Ferran Sunyer i Balaguer, té la finalitat d’estimular la presència de les matemàtiques en els mitjans de comunicació gràcies a reportatges o activitats sobre qualsevol aspecte de les matemàtiques produïts als Països Catalans.

El Patronat de la Fundació Ferran Sunyer i Balaguer, en la reunió del passat dia 6 de març de 2024, va acordar concedir el premi que consisteix en una reproducció a escala d’una obra del fons d’art de l’Institut d’Estudis Catalans.

Paraules clau

Dia Internacional de les Matemàtiques/ IEC/